Türkiye’nin İlk Özel Elektrik Müzesi Erzurum’da Açıldı

TÜRKİYE'NİN İLK ÖZEL ELEKTRİK MÜZESİ ERZURUM'DA AÇILDI. MÜZEDE 1930 YILINDAN BU YANA KULLANILAN MALZEME VE CİHAZLAR SERGİLENİYOR

Türkiye'nin enerji sektöründeki tarihi bir döneme ışık tutacak olan Aras Elektrik tarafından Erzurum'da kurulan Türkiye'nin ilk özel elektrik müzesi kapılarını açtı. 1930 yılından bugüne kadar kullanılan elektrik malzeme ve cihazlarının sergilendiği müze, ziyaretçilere geçmişten günümüze bir yolculuk vaat ediyor.

Elektrik dağıtım hizmeti veren Aras Elektrik, Türkiye genelinde 21 elektrik dağıtım şirketi arasında bir ilke imza atarak, Erzurum'un ev sahipliğinde ilk ve tek olan elektrik müzesini oluşturdu. Müze, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Iğdır ve Kars illerine hizmet sunan Aras Elektrik'in bölgedeki tarihi mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacını taşıyor.

Ziyaretçilerini bir zaman tünelinde yolculuğa çıkaran müzede, eski-yeni sayaçlar, kablo test cihazları, trafolar, aydınlatma armatürleri, Ar-Ge projeleri gibi sektörde kullanılan pek çok eşya sergileniyor. Elektrikle ilgili eğitim alan öğrencilere, sektördeki profesyonellere ve araştırmacılara önemli kaynaklık yapacak olan müze, ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Ayrıca, sanal tur seçeneğiyle müzeyi gezmek isteyenler de bu değerli koleksiyona dijital platformdan erişim sağlayabilecek.

Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, müzenin oluşturulma fikrinin, şebekeleri yenilerken ortaya çıkan ve tespit ettikleri eski malzemeleri değerlendirmek ve geleceğe taşımak için geliştiğini belirtti. Elektrikle ilgili eğitim alan öğrencilere ve sektörde faaliyet gösterenlere büyük bir fırsat sunan müzenin Erzurum'un kültürel mirasına katkı sağlaması bekleniyor.

Erzurum Müze Müdürü Hüsnü Genç de Elektrik Müzesi'nin bir ilki temsil etmesi nedeniyle önemli olduğunu vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti. Elektrik Müzesi'nin açılışı yapılarak ziyaretçilere kapılarını açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karadeniz Haberleri

Doğu Karadeniz'de Kahverengi Kokarca İle Mücadele Sürüyor
18 Yıl Önce Kaybolan Kadının Gelini De Gözaltına Alındı
Otel Restoranında Silahlı Kavga: 2 Yaralı
120 Bin Tl’lik Sahte Altın Bozduran Şüpheliler Yakayı Ele Verdi
Karabük’te 6 Araçlı Zincirleme Trafik Kazası: 4 Yaralı