TRABZON'UN DÜZKÖY İLÇESİ DOĞANKAYA MAHALLESİNDE BULUNAN ŞAHİNKAYA BÖLGENİN YENİ TURİZM MERKEZLERİNDEN BİRİ OLMAYA ADAY GÖSTERİLİYOR

TRABZON'UN DÜZKÖY İLÇESİ DOĞANKAYA MAHALLESİNDE BULUNAN ŞAHİNKAYA BÖLGENİN YENİ TURİZM MERKEZLERİNDEN BİRİ OLMAYA ADAY GÖSTERİLİYOR

Trabzon'un Düzköy ilçesi Doğankaya mahallesinde bulunan Şahinkaya, bölgenin yükselen turizm merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor. 2023 yılını geride bırakarak 2024'e adım atan Şahinkaya, doğa tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor.

Şahinkaya, kaleyi anımsatan görüntüsü, eteklerindeki çam ormanları ve çeşitli tırmanış ve trekking rotalarıyla doğaseverlerin Trabzon'daki tercihlerinden biri haline geldi. Özellikle dağa tırmanmak isteyen dağcıların uğrak noktası olan bu bölge, kış mevsimine rağmen vatandaşların ilgisiyle karşılaşıyor.

Sosyal medyada paylaşılan birçok fotoğrafıyla da dikkat çeken Şahinkaya, ziyaretçilere otantik dağ evlerinde konaklama imkanı sunmanın yanı sıra, yakınındaki Çal Mağarası'nı keşfetme fırsatı da tanıyor. Şahinkaya'ya ilk defa gelen Kemal Keleş, "Aslen Trabzon Çarşıbaşılıyım, Bursa'da yaşıyorum, ilk defa geldim buraya. Çok beğendim, tekrar gelmek isterim" şeklinde memnuniyetini dile getirdi. İstanbul'dan gelen Halil Emre Uygun ise "İstanbulluyum, ilk defa buraya geldim. Buranın gayet güzel bir manzarası var. Çok keyifli, hava da şansımıza çok güzel. İleride tekrardan buraya gelmeyi düşünürüm" ifadeleriyle olumlu bir izlenim bıraktı.

Şahinkaya'nın doğal güzellikleri ve turistik potansiyeli, bölge ekonomisine katkı sağlaması açısından umut vadeden bir destinasyon olma yolunda ilerliyor.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karadeniz Haberleri

Doğu Karadeniz'de Kahverengi Kokarca İle Mücadele Sürüyor
18 Yıl Önce Kaybolan Kadının Gelini De Gözaltına Alındı
Otel Restoranında Silahlı Kavga: 2 Yaralı
120 Bin Tl’lik Sahte Altın Bozduran Şüpheliler Yakayı Ele Verdi
Karabük’te 6 Araçlı Zincirleme Trafik Kazası: 4 Yaralı