Otunu rayla, sütünü teleferikle taşıyor

Gümüşhane'de çiftçilikle uğraşan salih nebioğlu, 20 büyükbaş hayvanı için samanlıktan ot taşırken zorlanınca raylı sistem, süt nakli için ise teleferik sistemi kurdu

Gümüşhane’de çiftçilikle uğraşan 62 yaşındaki Salih Nebioğlu, 20 büyükbaş hayvanı için samanlıktan ot taşırken zorlanınca raylı sistem, süt nakli için ise teleferik sistemi kurdu.
Yıllarca Köy Hizmetleri'nde şoför olarak çalışan, mesleğinin son yıllarında da Vali Makam şoförü olarak görev yapıp emekli olan Salih Nebioğlu, 3 yıl önce faizsiz kredi imkanından faydalanarak 10 cins sığır aldı.
Merkeze bağlı Dörtkonak köyünde yaptığı modern ahırda eşiyle birlikte hayvancılıkla uğraşan Nebioğlu, hayvan sayısının artmasıyla birlikte hayvanların yem ve ot ihtiyacı için yaklaşık 80 metre uzaklıktaki samanlıktan ot ve yem getirmekte zorlanmaya başladı.
Soruna çözüm yolu arayan Nebioğlu, Karadeniz zekasını kullanarak raylı sistem kurmaya karar verdi. Ahırın kapısından samanlığın içine kadar demiryolu mantığı ile kazıklar çakarak ve paralel bağlantılar yaparak su borusu ile raylı sistem kuran Nebioğlu, yaptığı kasa sistemine bağladığı halat yardımı ile samanlıktan ahıra ot ve yem çekmeye başladı.

SÜT TANKLARI TELEFERİKLE SOĞUK HAVA TANKINA ULAŞIYOR
Köydeki mahallesinde beraberinde birkaç arkadaşı ile birlikte hayvancılıkla uğraşan Nebioğlu, artan hayvan sayısıyla birlikte artan süt üretimini de özel bir firmayla anlaşma yaparak çözüm üretti. Süt için mahalledeki arkadaşları ile birlikte soğuk hava tankı temin eden Nebioğlu, ahırdan uzak olan tanka sütleri ulaştırma için ise teleferik sistemi kurdu. İçi süt dolu tankları teleferiğe bağlayan Nebioğlu, süt taşırken zorlanmaktan da bu sayede kurtuldu.

Her iki sistemin de hem buton yardımı ile hem de kumanda ile çalıştığını ifade eden Nebioğlu, işleri yapmakta zorlanınca bu fikrin aklına geldiğini söyledi. Teknolojiden yararlanarak işlerini kolaylaştırdığını dile getiren Nebioğlu, “Samanlıktan ahıra ot getirmek için raylı sistem ve sütü taşımak içinde teleferik sistemi kurduk. İşlerimizi çok kolaylaştırdı. Her iki sistem toplamda 3-4 bin liraya mal oldu” dedi.
Yaptığı işi severek ve zevk alarak yaptığını belirten Nebioğlu, en büyük sıkıntılarının hayvanların yiyecekleri olduğunu söyledi. Nebioğlu, diğer illerde hükümetin sağladığı ot ve saman yardımlarının ulaşmasına rağmen Gümüşhane’ye gelmediğini kaydederek, “Bunun nedenini yetkililere sormak istiyorum. Samsun’a üç ay önce gelip dağıtılan saman ve ot Gümüşhane’ye neden gelmedi?” diye konuştu.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karadeniz Haberleri

Kartalkaya’da Yangın Faciası: 76 Ölü, 51 Yaralı
Kartalkaya’da Sahra Hastanesi Kuruldu
Kartalkaya’da Yangın Felaketi: Çarşaflarla Kaçış Anları Kamerada
Bolu'daki Otel Yangınıyla İlgili Soruşturma Başlatıldı
Kartalkaya’da Grand Kartal Otel yangını neden çıktı ?