Meteoroloji uyardı doğu karadeniz'e kar geliyor

DİKKAT KAR GELİYOR.ORTA VE DOĞU KARADENİZ'DE BU GECE İTİBARİYLE KUVVETLİ YAĞIŞLAR BEKLENİYOR.SAMSUN, ORDU, GİRESUN, RİZE, TRABZON, GÜMÜŞHANE VE ARTVİN İLLERİNDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK.1200 METRE ÜZERİ RAKIMLARDA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre, Orta ve Doğu Karadeniz'de bu gece itibariyle kuvvetli yağışlar bekleniyor. Samsun, Ordu, Giresun, Rize, Trabzon, Gümüşhane ve Artvin illerinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle bu illerin yüksek kesimlerinde, 1100-1200 metre üzeri rakımlarda yoğun kar yağışı bekleniyor.

Yağışların kuvvetli olması nedeniyle ulaşımda aksamalar, sel, su baskınları, heyelan, yüksek bölgelerde buzlanma ve don olayları gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısı yapıldı. Meteoroloji, bu bölgelerde yaşayanların özellikle gece saatlerinde artabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.

Yağış miktarının 21-75 kg/m2 arasında olacağı tahmin ediliyor ve bölge halkının ani sel ve heyelan riskine karşı uyarılması önemli. Özellikle sürücüler ve yüksek kesimlerde yaşayanların, yolların buzlanma riski nedeniyle dikkatli olmaları gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karadeniz Haberleri

Palandöken'de - Eksi 11 Dereceyle Rekor kırarken , Rize Ovit ve Palovit 2. ve 3. olarak sıralandı
Ekim ayında kar kalınlığı 20 cm'yi aştı
Yaylalara Kar Yağdı, Denizde Fırtına Çıktı Palamudun Fiyatı Arttı
Madde Bağımlısı Olduğu İddia Edilen Şahıs Evini Yaktı
Amasya’da Çukura Düşen İnek Vinç Yardımıyla Kurtarıldı