Karadeniz Bölgesindeki faliyet gösteren dernekler Gürcü Federasyonu Kuruyor

KARADENİZ BÖLGESİ'NDEKİ İLLERDE FAALİYETTE BULUNAN GÜRCÜ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEKLERİ, "KARADENİZ GÜRCÜ KÜLTÜR FEDERASYONU" ÇATISI ALTINDA BİRLEŞİYOR

Gürcü Kültür Dernekleri, Karadeniz Gürcü Kültür Federasyonu'nu Kuruyor

Karadeniz Bölgesi'nde faaliyet gösteren Gürcü Kültür ve Yardımlaşma Dernekleri, güçlerini birleştirerek "Karadeniz Gürcü Kültür Federasyonu" adı altında bir araya gelme kararı aldı.

Çarşamba Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ömer Semiz, yaptığı açıklamada, Gürcü kültürünü sevdiklerini ve bu kültürün memleketin zenginliği olarak gördüklerini belirtti. Karadeniz'in güzelliklerini ve kültürünü yaşatmak adına bir araya gelmenin önemli olduğunu vurgulayan Semiz, "Hep beraber bu kültürü yaşatalım. Hep birlik ve beraberlik içinde olalım. Derneklerimizin bir araya gelmesi önemli bir olay. İnşallah bunu başarırız." dedi.

Karadeniz Gürcü Kültür Federasyonu'nun kurulmasıyla birlikte, bölgedeki Gürcü kültürünü daha etkili bir şekilde tanıtmak, yaşatmak ve birlikte hareket etmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmesi bekleniyor.

Gürcü kültürünün zenginliğini vurgulayan federasyon, kültürel etkinlikler, festivaller ve diğer faaliyetler aracılığıyla bu değerleri daha geniş kitlelere taşımayı hedefliyor. Gürcü kültürünü sevenlerin bir araya gelmesiyle oluşacak federasyon, dayanışma ve işbirliği içinde bölgedeki kültürel mirası güçlendirmeyi amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karadeniz Haberleri

Doğu Karadeniz'de Kahverengi Kokarca İle Mücadele Sürüyor
18 Yıl Önce Kaybolan Kadının Gelini De Gözaltına Alındı
Otel Restoranında Silahlı Kavga: 2 Yaralı
120 Bin Tl’lik Sahte Altın Bozduran Şüpheliler Yakayı Ele Verdi
Karabük’te 6 Araçlı Zincirleme Trafik Kazası: 4 Yaralı