HİBE DESTEĞİNDEN FAYDALANMAK İSTEYEN YATIRIMCILARA ÇAĞRI

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE TARIMA DAYALI YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ PROGRAMI HİBE DESTEĞİNDEN FAYDALANMAK İSTEYEN YATIRIMCILARA ÇAĞRI

 Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması  amacıyla Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konuldu.

 
 Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Yürütülmekte olan KKYDP  Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi hakkındaki    tebliğ 30 Nisan 2015  tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hibe programı kapsamında yapılan başvurulardan uygun bulunan yatırımların %50’si, program kaynaklarından hibe olarak karşılanacak. Hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcıların 29 Mayıs  2015 mesai bitimine kadar proje teklifi sunması gerekmektedir.
 
Program kapsamında; Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar,  Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar ve Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına, Koyun, keçi, manda, su ürünleri ve mantar  konularında sabit yatırım projelerine yönelik yatırımlara hibe verilecektir.
 
Programa, başvuru yapacak gerçek kişiler ve Kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar, Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması koşuluyla ekonomik yatırım konularına başvurabilirler.
 
 
Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının %50 sine hibe yoluyla destek verilecektir. 
 
Ekonomik yatırım konularında yatırım tutarı ve destekleme oranları;
Bitkisel ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlardan yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları için 3.000.000 Türk Lirası, bunun dışında kalan yatırımlar için 1.000.000 Türk Lirası,
Hayvansal ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara 3.000.000 Türk Lirası,
Su ürünleri işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara 3.000.000 Türk Lirası,
Hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara 1.000.000 Türk Lirası,
Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlara 1.000.000 Türk Lirası,
Soğuk hava deposu yapımına yönelik yeni yatırımlara 1.000.000 Türk Lirası,
Çelik silo yapımına yönelik yeni yatırımlara 1.000.000 Türk Lirası,
Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere; alternatif enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımına yönelik yeni yatırımlara 1.000.000 Türk Lirası,
Tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlardan mantar yetiştiriciliği ve kültür balıkçılığına yönelik sabit yatırımlara 1.000.000 Türk Lirası, büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik sabit yatırımlara 1.500.000 Türk Lirası, küçükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiriciliğine yönelik sabit yatırımlarda 1.000.000 Türk Lirasıdır. Başvuru bütçeleri KDV hariç hazırlanacaktır.
Başvuru sahipleri kendi paylarına düşen ve hibeye esas toplam tutarının % 50 si oranındaki katkı payının finansmanını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlü ve sorumlu olacaklardır.
 Başvurular www.tarim.gov.tr adresine elektronik ortamda yapılacak ve tüm  başvuru belgeleri elektronik ortamda bu adresteki sisteme yüklenecektir.
Projeye ait Uygulama rehberi daha sonra  www.tarim.gov.tr adresinde yayınlanacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karadeniz Haberleri

Kartalkaya’da Yangın Faciası: 76 Ölü, 51 Yaralı
Kartalkaya’da Sahra Hastanesi Kuruldu
Kartalkaya’da Yangın Felaketi: Çarşaflarla Kaçış Anları Kamerada
Bolu'daki Otel Yangınıyla İlgili Soruşturma Başlatıldı
Kartalkaya’da Grand Kartal Otel yangını neden çıktı ?