Hangi araçlara kış lastiği zorunlu

Kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor...

Kar lastiği kullanımının genelgesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandı. 1 Aralık-1 Nisan tarihlerinde şehirler arası yollarda takılması zorunlu olan kış lastiği, şehir içinde ise valiliklerin kararına bırakıldı.
HANGİ ARAÇLAR TAKACAK?

Şehirler arası kara yollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ve 'A' türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde 1 Aralık-1 Nisan tarihlerinde kış lastiği kullanılması zorunlu hale getirildi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması ile ilgili hususlar ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirlenerek uygulanacak. Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirler arası kara yollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca 'A' türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunlu hale geldi." dedi.
ŞEHİR İÇİ UYGULAMA KARARI VALİLİKLERDE

Şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması ile ilgili hususlar ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirlenerek uygulanacağının altını çizen Palandöken, "Bu illerde bulunan yol kenarı denetim istasyonlarında da bu hususlar dikkate alınacak. Üzerinde M+S işareti bulunan ve 7 ºC'nin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastikler ve sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler kış lastiği olarak kullanılacak." şeklinde bilgi verdi.


Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Palandöken, "Şu an için yeterli kar lastiği üretimi olmadığı için lastik bulunamıyor. Şoför esnafımızın durduk yerde ceza yemesini istemiyoruz. Bunun için de süre mutlaka uzatılmalıdır." açıklamasında bulundu.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karadeniz Haberleri

Kartalkaya’da Yangın Faciası: 76 Ölü, 51 Yaralı
Kartalkaya’da Sahra Hastanesi Kuruldu
Kartalkaya’da Yangın Felaketi: Çarşaflarla Kaçış Anları Kamerada
Bolu'daki Otel Yangınıyla İlgili Soruşturma Başlatıldı
Kartalkaya’da Grand Kartal Otel yangını neden çıktı ?