Ev hanımı organik yumurtadan ekmeğini çıkarıyor

Ordu'da, yakınlarının tavsiyesi üzerine kurduğu çiftlikte organik yumurta üretimine başlayan ev hanımı Duygu Bağdatlıoğlu, ailesinin geçimini buradan sağlıyor.

 Ordu'da, yakınlarının tavsiyesiyle kurduğu çiftlikte organik yumurta üreten ev hanımı Duygu Bağdatlıoğlu siparişlere yetişemiyor. 

Ordu'da "Organik Yumurta Üretimi Geliştirilmesi Projesi" kapsamında tavuk çiftliği kurmaya karan veren Bağdatlıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne başvuru yaptı. 

Bir süre sonra başvurusu onaylayan ve destek almaya hak kazanan Bağdatlıoğlu, Gölköy ilçesi Damarlı Mahallesi'ndeki evinin yanına çiftlik kurdu. 

Yaklaşık bir yıl içerisinde tavuk sayısını da artırmayı başaran Bağdatlıoğlu'nun ürettiği organik yumurtalar, il dışından da ilgi görüyor.

İstanbul Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu olan Bağdatlıoğlu, organik yumurtadan kazandığı gelirle hem ailesinin geçimini sağlıyor hem de tavuk çiftliğini daha da büyütmeyi hedefliyor. 

Bağdatlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Altınordu ilçesinde yaşarken tavuk çiftliği kurmaya karar verdiğini belirterek, "Eşimin destekleriyle gerekli başvurular yapıldıktan sonra Gölköy ilçesindeki köyümüze dönerek çiftlik kurduk." dedi. 

Üniversiteden mezun olduktan sonra istediği işi bulamadığı için bu işe yöneldiğini anlatan Bağdatlıoğlu, "İlk başta çok zahmetli olacağını söylemişlerdi ancak daha sonra yaptığım bu işin çok zevkli olduğunu fark ettim. Şu an için organik yumurta üretiminin getirisi de gayet iyi. O nedenle güzel bir iş yaptığımı düşünüyorum." diye konuştu. 

İlk etapta 300 tavukla çiftlik kurduğunu daha sonra bu sayıyı 500'e kadar çıkarmayı başardığını aktaran Bağdatlıoğlu, ürettikleri yumurtaların tamamen organik olduğunu vurguladı.

Tavuklara uzmanların tavsiye ettiği yemlerden yedirdiklerini belirten Bağdatlıoğlu, kesinlikle suni yem vermediklerini, yumurtaların sürekli laboratuvar ortamlarında analiz edildiğini kaydetti. 

- "Aylık kazancımız ortalama 6 bin lira"

Çiftlik kurarak yumurta üretimine başladığı için çok memnun olduğunun altını çizen Bağdatlıoğlu, "Ev hanımı olup böyle bir işi yapmak çok güzel. Zaten iyi de bir getirisi var. Bu çiftlik sayesinde aile bütçemize katkı sunuyorum. Ben tüm ev hanımlarına bu işi tavsiye ediyorum. Yeter ki yapmak istesinler. Gerisi çok kolay." açıklamasında bulundu. 

Bağdatlıoğlu, çiftlikten aylık 12 bin yumurta topladığını ve bu yumurtaları anlaştıkları kurumlara ve işletmelere verdiğini de dile getirerek, "Organik yumurtaya talep oldukça fazla. Aylık kazancımız ortalama 6 bin lira civarında ancak masrafları düştüğümüzde bu rakam 3 bin lirayı buluyor. Bu gelir de bize yetiyor." dedi. 

Duygu Bağdatlıoğlu, çiftliği daha da büyütmek istediğini, bunun için çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi. 

- 37 işletmede organik yumurta üretiliyor

Öte yandan, Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, yürütülen projeler kapsamında il genelinde 80 işletmede yumurta üretildiği, bunların 37'sindeki yumurta üretiminin organik yapıldığı bilgisini verdi. 

Yılmaz, kent genelinde üretilen organik yumurta miktarının haftalık 100 bini bulduğunu, bu yumurtaların her hafta tırlarla il dışına sevkiyatının yapıldığını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karadeniz Haberleri

12 Yıldır Tamamlanamayan Yol, Ölümlü Kazalara Neden Oluyor
Sinop’ta Yangın: 2 Ev Ve 1 Samanlık Yandı
Domuz Avında Kazara Arkadaşını Öldürdü
Hafif Ticari Araç 8 Metre Yükseklikten Çaya Uçtu: 3 Yaralı
Amasra Maden Faciasında 11. Duruşma Başlıyor