DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ÇAY TV'ye önemli açıklamalarda bulundu

DOKAP Başkanı Hakan Gültekin Dokap’ın projelerini ve bütçesini ÇAY TV'ye açıkladı. Bölgenin turzim ile kalkınacağını ifade eden Gültekin Yeşil projesinin öneminden de bahsetti.

Turizmin bölge için çok önemli olduğunu dile getiren Dokap Başkanı Hakan Gültekin göreve yeni geldiğini artık sahada projeleri yakından takip edeceğini ifade ederek. Bölge için turizm çok önemli olduğunu söyleyerek, ‘’Karadeniz Bölgesinin özellikle kalkınması ve gelişmesi ile ilgili birkaç hedefi önümüze koymamız lazım bu doğrultuda 90 yılardan başlayarak turizmin Karadeniz bölgesinde bir cazibe merkezi olarak değerlendireceği, turizm ile ilgili insan ve para hareketliliğinin olacağı ile ilgili birçok fizibilite çalışması yapıldı. DOKAP’ın kuruluş amacı ve hedeflerinde Karadeniz’de Turizm eksenli önemli çalışmalar yürütmekti.  Bu doğrultuda bu bölgenin turizm master planı yapıldı. Master planın içinde yollar, yaylalar, vadiler, cazibe merkezi oluşturacak yerler var. Yayların yeniden imarı var. İmar demek yapmak değil nasıl yapılamayacağı da var.  Bunların hepsi ile ilgili yoğun bir çalışma yürütüldü’’ diye konuştu.

2021-2023 KALKINMA PLANIMIZI REVİZE ETTİK.

DOKAP’ın yıllık hedefleri hakkında açıklama yapan Gültekin, ‘’Başkanlık sistemi ile beraber kalkınma planlarını revize ettiklerini dile getiren Gültekin, ‘’ DOKAP 2011 yılında kuruldu. 2012 yılında iş ve işleyişlerine hız verdi. 2013-2018 yıları arasında bir hedefi kalkınma planı ve stratejik planı vardı.  Ondan sonra da 2018-2023 kalkınma ve stratejik planları ile ilgili çalışmalar yapıldı. Şimdi biraz daha onu daraltarak, 2021-2023 stratejik ve kalkınma planımızı da yeni hükümet sistemi ile birlikte revize ettik’’ dedi.

YEŞİL YOL’UN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Bölgenin Turizm ile kalkına bileceğini sık sık yineleyen Gültekin sanayi anlamında destek verseler de bölgenin ön dinamiğinin bu olmadığını sözlerine ekledi. ‘’Bölgemiz yoğun bir sanayi bölgesi değil.  Bir kıyaslama yaparsak Gaziantep, Konya, Kocaeli ile kıyaslanacak durumda değil.  Bölge bir altyapımız yok. Var olanlar var ama ön dinamiğimiz o değil.  Bölge de kalkınmışlık ve gelişmişlikle ilgili turizm öncelikli hedeflerimiz arasındaydı.  Bu yeşil yol ile ilgili ulaşılamayan yer sizin değildir.  İlk önce ulaşmak lazım, Güzel yaylalarımız, vadilerimiz, sıra dağlarımız var.  Ulaşamadığımızda ise biz yukarıdan bakıyoruz.  Onun için biz buradaki amacımız var olan yollarımızın alt yapılarını güçlendirmek. Yaylalarımızın imarlarını daha güzel yapmak. Ayder ve Uzun Göl’ün yanlış yapılanmasını konuşuyoruz. Biz bu vesile ile Yeşil yol ’un uzun vadede bölgemizde daha fazla Turistin kalmasını sağlayacağız. Karadeniz’de herkes bildiği gibi bizde 2-3 ay turizm var.  Ama bu yollar ile beraber kış turizm merkezleri de devreye sokulacak.  Hedefler arasında yol bir tarafta duruyor. Yeşil yolu komple değerlendirmemiz lazım. Biz bölgemizde turizmi 12 aya nasıl yayarız diye çalışıyoruz.  Biz bunları Danıştay 6’ıncı dairesine anlattık. Olumsuz bir görüş çıkacağını sanmıyorum. Bu neticede devletin bir projesi bölgenin kalkınması gelişmesi il ilgili adı belki yeşil yol yerine turizm yolu olacak ama benim en çok üzüldüğüm ise 40 milyon liralık ödeneğimizi kullanmadık. Ve zaman kaybı olması aynı zamanda yapılacak işlerin gecikmesi kayıp demektir’’ diye konuştu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karadeniz Haberleri

Karnesini Getiren Öğrencilere Teleferikte Yüzde 50 İndirim
Samsun’da 572 Gümrük Kaçağı Telefon Parçası Ele Geçirildi
Kayıp Balıkçı 27 Gündür Aranıyor
Karadeniz’de Fırtına Uyarısı
İstanbulluları Korkutan Haber