Doğu Karadeniz’in Tek Bilim Merkezi 57 Bin 967 Ziyaretçiye Ulaştı

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLI ÖZDEMİR BAYRAKTAR BİLİM MERKEZİ, DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ’NİN TEK BİLİM MERKEZİ OLARAK AÇILDIĞI GÜNDEN BU YANA YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR. ŞU ANA KADAR 57 BİN 967 ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tek bilim merkezi olarak açıldığı günden bu yana yoğun ilgi görüyor. Şu ana kadar 57 bin 967 ziyaretçi ağırlayan merkez, özellikle öğrencilerin bilim ve teknolojiyle tanışmasına aracılık ediyor.

Ziyaretçilerin 36 bin 177’si öğrencilerden, 21 bin 790’ı ise sivillerden oluşurken, Trabzon’un yanı sıra Artvin, Gümüşhane, Rize, Giresun ve Bayburt gibi çevre illerden de okullar merkeze akın etti. Ortahisar ilçesi, 162 okul ile en fazla ziyaretçi gönderen ilçe olurken, Akçaabat 107 okul ile ikinci sırada yer aldı. Ziyaretçi listesinde ayrıca Yomra, Düzköy, Maçka gibi diğer ilçeler de bulunuyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bilim merkezinin her yaştan ziyaretçiye hitap ettiğini belirterek, "Amacımız, bilimi ve teknolojiyi herkes için daha anlaşılır ve ilgi çekici hale getirmek. Gençlerimizi düşünmeye ve keşfetmeye teşvik ederek, ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak bireylerin yetişmesine ilham olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bilim merkezi, farklı yaş gruplarından ziyaretçilerine bilimi deneyimleme fırsatı sunarak bölgenin eğitim ve kültür hayatına önemli katkılar sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karadeniz Haberleri

Arazide 957 Kök Kenevir Bitkisi Ele Geçirildi
20 Yaşındaki Motosikletli Genç Kızın Feci Ölümü
Kalaşnikoflu Saldırıya Uğramıştı, 9 Gün Sonra Hayatını Kaybetti
Kuzu Kestane Pazara İndi
Silah Çekip, Polisleri Darp Ederek Yaralayan 2 Şahıs Tutuklandı