Borçka ilçesine bağlı Camili bölgesinde 6 köy bulunuyor. Söz konusu bölgeye Borçka'dan kara yolu ile ulaşım Karçal Dağı'nın eteğinde yer alan 1890 rakımlı geçitten sağlanıyor. Yöre halkı Gürcistan sınırındaki vadide, 600-700 rakımda yer alan köylerine ulaşmak için Karçal Dağı'nın eteğinde yer alan geçide tırmanmak zorunda. Kış aylarında geçitte kar kalınlığı 3 metreye ulaşabiliyor, ayrıca sarp arazi yapısına sahip bölgede çığ tehlikesi bulunuyor.Borçka-Camili arasındaki 50 kilometrelik kara yolunun yaklaşık 30 kilometrelik bölümü kar nedeniyle ulaşıma kapalı.
Bu nedenle Camili'de yaşayanlar, kışı güçlükle atlatıyor. Özellikle hastaların hastaneye nakli konusunda sorun yaşayan yöre halkı, acil durumlarda hastalarını Artvin Valiliğinin Acara Özerk Cumhuriyeti Hükumeti ile yaptığı protokol sayesinde Gürcistan üzerinden Sarp Sınır Kapısı'na, oradan da Türkiye'deki hastahanelere ulaştırabiliyor.Bu yıl ise kar yağışının beklenenden erken etkili olması yüzünden şu ana kadar Camili'de rahatsızlanan 10 kişi hastaneye ulaşmakla güçlük çekti. Bu kişiler, Camili'ye ulaşan yolun 20 kilometresinin Artvin Valisi Kemal Cirit'in talimatlarıyla iş makinelerince açılmasının ardından Borçka ve Artvin Devlet Hastanesine ulaştırıldı.Çığ tehlikesi de bulunan bölgedeki yol açma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
Öte yandan, 29 Haziran 2005'de UNESCO tarafından Türkiye'nin ilk biyosfer rezerv alanı ilan edilen Camili bölgesi, her mevsim içinde barındırdığı güzelliklerle bölgeyi ziyarete gelenlere eşsiz manzaralar sunuyor.