Bolu’daki En Büyük Orman Yangınında Tarihi Rol Oynamıştı: Kuraklık Orayı Da Vurdu

BOLU'NUN DOĞA HARİKASI LOKASYONLARINDAN BİRİ OLAN SÜNNET GÖLÜ, SONBAHAR GÜZELLİĞİ YAŞIYOR. GÜZELLİĞİNİN YANI SIRA BOLU TARİHİNİN EN BÜYÜK ORMAN YANGININDA HELİKOPTERLERİN SORTİ YAPTIĞI GÖL, KURAKLIKLA KARŞI KARŞIYA KALDI

Bolu'nun doğa harikası lokasyonlarından biri olan Sünnet Gölü, sonbahar güzelliği yaşıyor. Güzelliğinin yanı sıra Bolu tarihinin en büyük orman yangınında helikopterlerin sorti yaptığı göl, kuraklıkla karşı karşıya kaldı.

Türkiye'nin cennet şehirlerinden biri olan Bolu'da sonbahar güzelliği yaşanıyor. Sonbaharın güzelliğini yansıttığı Göynük ilçesinde bulunan Sünnet Gölü, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Etrafı ağaçlarla çevrili olan göl, doğal güzelliklerinin yanı sıra kuraklıkla mücadele ediyor. Yaklaşık 5 metre kıyılardan çekilen göl, Bolu tarihinin en büyük orman yangınında önemli rol oynamıştı. 3 gün süren yangında helikopter 775 ton su alarak 289 sorti yapmıştı.

"Yaklaşık 5 metre geriye çekildi"

Sünnet köyü halkından Mehmet Kılıç, "Sünnet Gölümüz yağmurlar yağmadığından dolayı yaklaşık 5 metre geriye çekildi. Bundan bir ay önce yangın çıkmıştı. Helikopterler bile o zaman su almakta zorlanmıştı. Burada mısır tarlaları vardı, önceden onları suluyorduk. Şu anda su bayağı çekildi" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karadeniz Haberleri

Kastamonu’da 4 İş Yerini Kurşunlayan Şahıslar Polisten Kaçamadı: 9 Tutuklama
Kahverengi Kokarca İle Topyekun Mücadele
"dur" İhtarına Uymayan Sürücünün Minibüsü Otıoparka Çekildi: 45 Bin Lira Ceza Yazıldı
Sonbahar Ve Kar Buluştu, Ortaya Kartpostallık Görüntüler Çıktı
İki Otomobil Çarpıştı: 1’i Polis 2 Yaralı