AK Parti Samsun İl Başkan adayı Mehmet Teyyare, "Vatandaş İl Başkanını Bulamıyor"

AK Parti Samsun İl Başkan adayı Mehmet Teyyare, Çay TV'de adaylık sürecini değerlendirdi.

Eleştirilerini Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun İl Başkanı Ersan Aksu'ya yönelten Mehmet Teyyare, il yönetiminin sahada olmadığını savundu. 


AK Parti il yönetiminin yönetmekten daha çok yönetildiğini iddia eden Teyyare, "Bir il başkan ve yönerimi başkalarının dediğini değil kendi hayalleini ortaya koymalı. Kendi projelerini ortaya koymalı.  Kendi plan ve programlarını ortaya koymalı.  Kollektif bir şekilde sahada olmalılar. Ama maalesef bunlar ya düğünde ya bayramda ortaya çıkıyorlar."


"Hayalleri Olmayan Adamlarla AK Parti Yönetilmez"
Vatandaşın il başkanına ulaşamadığını savunan Teyyare, "Vatandaşın bir işi oluyor. Arıyor, il başkanını bulamıyor. Esnafın bir işi oluyor,  il başkanını bulamıyor. İl başkan yardımcılarına ulaşıyorlar. Onlar da il başkanına söylüyor ama karşılığını alamıyorlar, geri dönmüyorlar. Böyle bir kısır döngü var. 'Kockoca AK Parti'nin yönetimi bu olmamalı' diye insanlar sürekli dert yanıyor. Bu şekilde mi yöneteceğiz biz AK Parti'yi? Hayalleri olmayan adamlarla AK Parti yönetilmez. Biz hayalleri yüksek insanlarla bu davayı yönetmeye talibiz. Biz boşuna çıkmadık ortaya. Biz bu davayı layık olduğu gibi yönetmeye, Recep Tayyip Erdoğan'ın yükünü omuzlamak, paylaşmak için ortaya çıktık." ifadelerini kullandı.


'Benim Davam İyi Yönetilmiyor' 
Vatandaşların AK Parti İl Başkanlığı makamını ulaşılamaz olarak gördüğünü ifade eden Teyyare, "Ben söylemiyorum bunu. Bunu vatandaş söylüyor. Bunu esnaflarımız söylüyor. Bunu tüccarlarımız söylüyor. Bunu sanatkarlarımız söylüyor. İnsanlar il başkanını neden arar? Bir sorunu vardır da arar, bi ihtiyacı vardır da arar. Sorununu halledemeyecekse, ihtiyaçlarını halledemeyecekse o zaman il başkanıyla ne işi var bu insanların. Adam 'Ben dava adamıyım' diyor.  'Ben davamın sonuna kadar peşindeyim' diyor. Ama 'Benim davam iyi yönetilmiyor' diyor. Benim ofisime  gelip de 'Ben AK Parti'den istifa ediyorum' diyen insanların sayısı belki 50 tane vardır. Biz AK Parti'liyiz. Böyle kızarak darılarak kenara çekilmek var mı? Biz bu davayı yolda bulmadık." dedi.


"MHP'nin Gösterdiği Hassasiyeti Gösteremedik"
İl Başkanı Ersan Aksu'ya, sosyal medya hesabından yaptığı “Her zaman söylerim. MHP’den ayrılan Müslüman kesim Muhsin Yazıcıoğlu ile devam ettiler. Milliyetçi kesim MHP’de kaldı. İP’e de tüm bunlardan artanlar gitti” paylaşımıyla gündeme gelen ve geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi'nin direktifiyle partiden ihraç edilen Hasan Uzunlar üzerinden de yüklenen Teyyare, "Cumhur ittifakına zarar verecek açıklamayı kim yaparsa yapsın, Genel Merkezimizden bu uyarı gelene kadar partiden ihraç edilmeliydi. Genel Başkanımız 'Bu adamı ihraç edin' diyor. Sen ihraçı ondan sonra düşünüyorsun. Öbür tarafta ise Cemal Enginyurt, fındık rekoltesi için AK Partili bakanı eleştirdiği için ihraç edildi. Adamı kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiler, bir haftada ihraç ettiler. Sen niye bekledin? Ben Hasan Uzunlar yerine görevini yapmadığı için Ersan Aksu'nun görevden alınmasını isterdim. Nerede bizim önemsediğimiz Cumhur İttifakı. Biz bu konuda MHP'nin gösterdiği hassasiyeti gösteremedik." dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Samsun Haberleri

Aynı Yerden İkinci Kez Fındık Çaldılar
Samsun’da 10 Yıl Ve 22 Yıl Hapis Cezası Bulunan 2 Kişi Aynı Evde Yakalandı
Öfkeli Anne, Oğlunu Kötü Alışkanlıklara Çeken Arkadaşının Evini Bastı
Jandarma Kaçak Kazı Yapan 2 Kişiyi Yakaladı
Yaralamalı Kaza Sonrası Yola Konulan Dal Zincirleme Kazaya Neden Oldu