Borçka’da Heyelanla Kapanan Yol Resmi Evraklarda Açık Görünüyor: Vatandaşlardan Çevre Bakanı’na Yardım Çağrısı

ARTVİN’İN BORÇKA İLÇESİNE BAĞLI DEMİRCİLER KÖYÜ KESTANELİK MAHALLESİ’NDE, HEYELAN SONUCUNDA KAPANAN ESKİ HOPA-BORÇKA YOLU, RESMİ EVRAKLARDA AÇIK GÖRÜNMESİNE RAĞMEN HALA TRAFİĞE KAPALI. MAHALLE HALKI, YOLUN AÇILMASI İÇİN ÇAĞIRDA BULUNDU

Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Demirciler Köyü Kestanelik Mahallesi’nde, 7 Şubat 2024 tarihinde meydana gelen heyelan sonucunda kapanan eski Hopa-Borçka yolu, resmi evraklarda açık görünmesine rağmen hala trafiğe kapalı. Mahalle halkı, yolun açılması için Çevre Bakanı’na ve Artvin yetkililerine yardım çağrısında bulunuyor.

Toprak kayması sonucu kapanan yolun ulaşıma açılması için imza kampanyası düzenleyen mahalle sakinleri, yetkili mercilere başvuruda bulundu. Ancak, İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan raporda yolun ulaşıma açık gösterilmesi, tepkilere yol açtı.

Mahalle sakinlerinden Kemal ve Musa Aydın, yaşanan olumsuzlukların bir kısmının giderildiğini ancak yolun hala kapalı olduğunu belirterek, “Yağışlarla birlikte dağlardan gelen toprak ve çamur birikintileri yolumuzu kapattı. AFAD ekiplerinin incelemeleri sonrası heyelan bölgesinde duvar yapılması yönünde rapor hazırlandı, ancak yol açılmadan ulaşıma açık gösterildi. Bu durum bizi derinden üzdü. Çevre Bakanımızdan ve Artvin yetkililerimizden yolumuzun bir an önce açılması için yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

HABER: ZİYA AKYILDIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Artvin Haberleri

Borçka Karagöl Sonbaharın Renklerine Büründü
Elektrik Direği İçin Açılan Kuyuya Düşen Kör Kertenkeleler İşçileri Bile Şaşırttı
Artvin'de feci kaza , 2 kişi hayatını kaybetti
Artvin’de Otingo Vadisi Keşfedilmeyi Bekliyor
Artvin Valisi Ergün: "Yusufeli Barajı Yıllık 6 Milyar TL Ekonomik Katkı Sağlıyor