ARTVİN'DE BARAJ SULARI ALTINDA KALAN YUSUFELİ İLÇESİNİN ESKİ YERLEŞİM YERİNDE OLTA BALIKÇILIĞI BAŞLADI. GEZİP DOLAŞTIKLARI İLÇENİN ÜZERİNDE AMATÖR BALIKÇILAR BU KEZ OLTALARINI ATTI

Artvin'de baraj suları altında kalan Yusufeli ilçesinin eski yerleşim yerinde olta balıkçılığı başladı.

Artvin'de baraj suları altında kalan Yusufeli ilçesinin eski yerleşim yerinde olta balıkçılığı başladı. Gezip dolaştıkları ilçenin üzerinde amatör balıkçılar bu kez oltalarını attı.

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen, kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES'te su seviyesi yükselmeye devam ediyor. 22 Kasım'da su tutmaya başlayan baraj, Yusufeli ilçe merkezi ile Yeniköy, Tekkale, Irmakyanı, Çeltikdüzü, Çevreli, İşhan ve Meşecik köylerini sular altında bıraktı.

Sular altında kalan ilçede tekne turları başlarken, amatör olta balıkçıları, baraj gölüne oltalarını attılar. Eskiden gezip dolaştıkları ilçenin bu kez cadde ve sokaklarını teknelerle dolaşan amatör balıkçılar, baraj gölünde nasiplerini aradı. Oltalarını baraj gölüne atan amatör balıkçılar, baraj gölünde olta balıkçılığını başlatmış oldu.

Türkiye'nin en büyük barajının gövdesinde balık tuttuklarını ifade eden Amatör olta balıkçısı Soner Demirci, "Yusufeli eski yerleşim yerinin hemen üzerindeyiz şuan. Kendimize böyle güzel bir faaliyet gerçekleştirdik. Amatör balıkçılık olarak amatör teknemizde balık tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Artvin Haberleri

Artvin’de Heyelan Anı Kameraya Yansıdı: İş Makinesi Saniyelerle Kurtuldu
Macahel Vadisi’nde Çığ Ve Heyelan Aynı Anda Meydana Geldi
Artvin’de Çıkan Yangından Ahşap Ev Kullanılamaz Hale Geldi
Türkiye’nin Tek Biyosfer Rezerv Alanı Macahel’de Nisanda Kar Yağdı
Prof. Dr. İbrahim Aydın Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğüne atandı