Yerin 600 metre altında yılbaşı

Yerin 600 metre altında yılbaşı

RİZE`nin Çayeli İlçesi Madenli Beldesi`nde yer alan ve Türkiye`nin en büyük bakır madeni olan Çayeli Bakır İşletmeleri`nde yerin 600 metre altında yılbaşı kutlaması düzenlendi.

Yılbaşı kutlamasına Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ) çalışanlarının yanı sıra Rize Valisi Nurullah Çakır, ÇBİ Genel Müdürü İan Anderson ile ÇBİ Dış İşler Müdürü Ercan Balcı’da eşlik etti. Yeraltında maden galerilerini gezen Vali Çakır uzaktan kumandalı kepçe ile 2012’nin son bakır cevherini çıkarttı.17 ton civarında cevher çıkartan Vali Çakır, “benim çıkardığım cevherde hiç fire olmaz” diyerek espri yaptı. Maden galerilerinde belli aralıklarla yerleştirilen acil kurtarma kabinlerinden birine giren Vali Çakır, telsiz aracılığı ile yer üstü ile haberleşerek operatörlerin yeni yılını kutladı.

YERALTINDA TULUM KEYFİ


Yeraltında çalışan işçiler tarafından yöresel çalgılardan tulum ile karşılanan ve yılbaşı için hazırlanan pastayı kesen Vali Çakır, özel hazırlanan yöresel tatlıları işçilere eliyle yedirdi. Vali Çakır, işçilerle bir süre horon oynayıp madencilerin yeni yılını kutladıktan sonra yer üstüne çıktı. 







Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.