YENİDEN REFAH PARTİSİ RİZE İL TEŞKİLATI GENİŞLETİLMİŞ İL DİVANDA TÜM TEŞKİLATLAR BİR ARAYA GELDİ

YENİDEN REFAH PARTİSİ RİZE İL TEŞKİLATI GENİŞLETİLMİŞ İL DİVANDA TÜM TEŞKİLATLAR BİR ARAYA GELDİ

YENİDEN REFAH PARTİSİ RİZE İL TEŞKİLATI GENİŞLETİLMİŞ İL DİVANDA TÜM TEŞKİLATLAR BİR ARAYA GELDİ.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirilen İl Divan Toplantısında Yeniden Refah Partisi Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, MKYK üyesi İl sorumlusu Abdurrahman Akyüz,  MKYK üyesi Samet Şişman, İlçe Başkanları, İl ve İlçe  yönetim kurulu üyeleri, Hanım kolları, Gençlik kolları ve çok sayıda partilinin katılımıyla tüm Teşkilatlar bir araya geldi. İl Divan Toplantısı Sonunda Partiye Yeni Katılım Sağlayan Üyelere Rozet takdimi yapıldı

refah-partisi-1.jpg

Açılış konuşması yapan İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci: İlk Seçimde İktidara Geleceğiz, Rize’de de 1. Parti Olacağız

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, 2. Olağan büyük kongreyle birlikte kutlu iktidar yürüyüşünün işaret fişeğini attıklarını ve ilk seçimde iktidara geleceklerini belirterek, Rize’de de büyük bir teveccüh gördüklerini ve birinci parti olacaklarını kaydetti.
Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanlığının Aralık ayı İl Divan Toplantısı İl Başkanlığında gerçekleştirildi. 

refah-partisi-12.jpg
Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, burada yaptığı konuşmada, partisinin 2. Olağan büyük kongresinde 6 Kasım’da Ankara’da Türkiye’nin en büyük salonlarından bir tanesi olan Ankara Arena Spor Salonuna sığmayan yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla Milli Görüşçüler olarak tarih yazdıklarını, Milli Görüş ve Yeniden Refah’ın gücünü ve adım adım iktidara yürüdüğünü tüm dünyaya göstermiş olduklarını belirterek, “Yeniden Refah Partisi 2. Olağan Büyük Kongremize Rize İl Teşkilatları olarak 24 otobüsle yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla nüfusa orantılı olarak en yüksek katılım sağlayan il olmayı başararak Türkiye birincisi olduk. Bu onuru bize yaşatan başta değerli İlçe Başkanlarımız olmak üzere İl ve ilçe yönetim kurulu üyelerimize, hanım kollarımıza,Gençlik kollarımıza ve tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz. Genel Başkanımızın takdirlerini kazandığımız bu başarımıza Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan bey, birincilik plaketi vererek Rize teşkilatlarımızı ödüllendirmiş ve teşekkürlerini bildirmiştir. Bu başarımızı önümüzdeki seçimlere de taşıyarak Rize teşkilatını seçimlerde birinci yapacağız inşallah” dedi.

refah-partisi-13.jpg
2. Olağan Büyük Kongre ile 2023 yılında yapılacak seçimin startını verdiklerini kaydeden İl Başkanı Zerdeci, “Biz bu noktaya Allah’ın yardımı, Milli Görüşün bereketi ve dava erlerimizin gayreti ve fedakarlığı ile geldik. Tüm teşkilatlarımız, bu kongremiz için yaptıkları fedakarlıklar ve üstün gayretleriyle ikinci 40 yılın kahramanları 21. Asrın Erbakanları olduğunu göstermiştir. Başta ilçe başkanlarımız olmak üzere, hanım ve gençlik teşkilatlarımıza, ana kademe teşkilatımıza, emeği geçen herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Cenabı Allah hep birlikte çok daha büyük başarılar ve zaferler yaşamayı nasip eylesin inşallah. Partimiz kuruluşundan bu yana 4 sene gibi kısa bir sürede milletimizin gönlünü kazanmayı başarmış ve çok kısa zamanda 300 bin resmi üye sayısıyla Meclis’te sandalyesi bulunan bazı partileri de geride bırakarak Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi olmayı başarmıştır. Bugün Yeniden Refah Partisi olarak 81 il ve 900’den fazla ilçede teşkilatlanarak, 100 bine yakın sandık müşahidiyle seçime iddialı girmenin heyecanını yaşıyoruz. Ankara’nın en büyük spor salonunda Yeniden Refah ve Yeniden Erbakan sloganıyla gerçekleştirdiğimiz 2. Olağan Büyük Kongremiz ile beraber 2023 yılında seçimlerin startını vermiş bulunmaktayız. “ diye konuştu.

refah-partisi-14.jpg
İktidarın 20 yıl boyunca Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yetkilere sahip olmasına rağmen milletimizin derdine derman olamadığını kaydeden İl Başkanı Zerdeci, “Neden Yeniden Refah diyoruz? Maalesef bugün 20 yıllık iktidarın eseri olan ekonomik tabloya baktığımızda 5.7 milyon hane sosyal yardıma muhtaç, 11,3 milyon insan gıda yardımına muhtaç 3,7 milyon abonenin elektriği kesilmiş, 4 milyon hane doğalgaz desteğine muhtaç, halkın %85’i yoksulluk sınırı altında, 3 milyon hane elektrik desteğine muhtaç, icra dosya sayısı 25 milyona yaklaşmış, açlık sınırı 8657 TL, emeklilerin ve halkın büyük bir kesimi açlık sınırının altında. İktidarı uyardık; Milli Görüş”ün faizci kapitalist düzene meydan okuyan, kaynakları ülke insanına yönlendiren ilkelerine davet ettik. Ekonomideki problemleri ve çözüm yollarını, Merhum Erbakan Hocamızın yaptığı gibi, kaynak paketlerimizi hazırladık bunları kamuoyuyla paylaştık .Bu kaynak paketlerimizin kitaplarını çıkartarak milletimize armağan ettik. Hükümete nasıl başarılacağının yolunu gösterdik. Bu memleket için güzel işler yapılacaksa ille de biz yapalım diye bir iddiamız, ısrarımız yok. Memleket için güzel işler yapılsın da kim yaparsa yapsın! dedik. Hükümetin yapmış olduğu doğru işler olduğunda yanında olduk destek verdik. Bugün faizle mücadele ettiğini söyleyen iktidar 20 yılda faiz lobilerine 520 milyar dolar faiz ödedi. 2022’de 329,8 milyar TL daha ödeyecek ve eğer iktidarda kalırsa 3 sene daha iktidarda kalırsa kendi açıkladıkları Orta Vadeli Programa göre 2023’te 565,6 milyar TL’ye, 2024’te 697,8 milyar TL’ye, 2025’te 774,5 milyar TL. Ne demek bu? Ak Parti 3 sene daha iktidarda kalırsa 2 trilyon TL daha faiz ödeyecek. Bu borç-faiz-zam ekonomisi yüzünden bankaların 2022 ilk 7 ayında net karı % 417 artışla 208 milyara ulaştı.” şeklinde konuştu.

refah-partisi-15.jpg
İl Başkanı Zerdeci, AK Parti’nin iktidara geldiğinde vatandaşın bankalara borcunun 6,6 milyar lira iken bugün 1.3 trilyon liraya yükseldiğini ifade ederek şunları kaydetti: “Devletin borcu 2002’de 256 milyar lira iken bugün 4,7 Trilyon lira olmuş. Çiftçinin borcu 2002’de 2,5 milyar lira iken bugün 205 milyar lira olmuş. Özel sektörün borcu 2002’de 88 milyar lira iken bugün 7,4 Trilyon lira olmuş. Merkez Bankası net döviz rezervi (SWAP hariç) eksi 60 milyar dolar. Dış ticaret açığı yıllık 100 milyar $ seviyesine yaklaşmış. 240 devlet kuruluşu, sanayi tesisinin 170 tanesi satıldı. Yerli ve milli kamu kuruluşlarını satan AK Parti iktidarı, yerine hiçbir şey koyamadı. Satılanlardan elde edilen gelirlerle üretim ve istihdama yönelik yeni adımlar atılmadı. Maalesef bunlarda borç ve faize gitti. Fabrikalar kapanırken 227 cezaevi daha açıldı. 2022’de cezaevi sayısı 383’e yükseldi. Yapımı devam eden 36 cezaevi ile bu sayı 419’a ulaşacak.”

refah-partisi-16.jpg
Zerdeci, iktidarın ekonomi politikasını eleştirerek, “Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan ekonomi modelini yıllarca birlikte uyguladılar” ifadesinde bulunarak şöyle konuştu: “TL pul olmuş, enflasyon 3 haneli rakamlara dayanmış. İşsizlik sayısı 10 milyon dayanmış. Gençlerde işsizlik %40’lara yanaşmış. 1,5 milyon üniversite diplomalı işsiz. Yüksek Teknoloji İhracatı %3 seviyesinde. Sanayi üretiminin payı %24’ten %20’nin altına düşmüş. Tarım Üretiminin payı %12’den %5’e düşmüş, yerli üretimde %82 oranında dışa bağımlılık, ihraç ürünlerimizin fiyatı ortalama kg başına 1 dolar. 2,1 milyon çiftçi tarımı bırakmış, çiftçi kayıt sisteminden çıkmış. Borçla, krediyle, sıcak parayla, SWAP anlaşmalarıyla üretmemiş kalkınma olmaz. Bizim inancımızda devletin görevi toplumun büyük bir bölümünü yardıma muhtaç işsiz bırakarak yardım etmek değil. Herkesin muhtaç olmadan yardım almadan, köyünde, kasabasında, doğduğu yerde rahat bir şekilde geçinebileceği imkanı sağlamaktır. Bu ekonomik verilerle asla büyük Türkiye, lider Türkiye hedeflerine ulaşılamaz. Türkiye’de büyük bir iktidar boşluğu olduğu kadar, büyük bir muhalefet boşluğu olduğu da sıkça konuşulmaktadır. Bu kanaatin yaygınlaşmasının en büyük sebebi, milletin karşısında hükümete karşı alternatif olarak gösterilen 6’lı masa denilen tuhaf yapının arz ettiği acziyet görüntüsüdür. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde masa başındakiler dediğimiz 6 parti 7. kez bir araya geldi. Bu 6 benzemez bugüne kadar 36'sı baş başa, 7'si de 6'lı masa etrafında olmak üzere toplam 43 kez bir araya gelmiş. Peki, ortaya ne çıkmış? Aylardır Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemde güçlendirilmiş parlamenter sistem. Tarihin en büyük ekonomik krizine ilişkin somut bir çözüm önerileri var mı? Kaynak paketlerini ortaya koyabilmişler mi? Yok hiçbir kayda değer çözüm yok. Bu toplantılar genel başkanımızın söylemiyle adeta altın gününe döndü. Toplanıp toplanıp fotoğraf verip dağılıyorlar. Bunlardan millete fayda gelmeyeceğini hep söylüyoruz. Neden mi fayda gelmez ? Bir kısmı 10 seneden fazla Ak Parti Hükümetlerinde görev yaptılar, en kritik kararlara imza attılar, Ülkeyi birlikte borçlandırdılar. Milyarlarca doları faize birlikte verdiler. Ülkenin devletin varlıklarını birlikte sattılar. Tarımı hayvancılığı birlikte bitirdiler. Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan ekonomi modelini yıllarca birlikte uyguladılar. Suriye’yi, Irak’ı, Libya’yı bu hale birlikte getirdiler. Şimdi çıkmış diyorlar ki 'Türkiye'yi biz kurtaracağız. Bütün yanlışlar hükümetin bütün doğrular bizim hadi ordan. Madem kurtaracaktınız, onca yıl en kritik görevlerde bulunurken kurtarsaydınız ya. Masanın diğer tarafı da malumunuz CHP. 28 Şubat’ın ateşli savunucusu. İstanbul Sözleşmesi’nin hayranı Ayasofya’nın cami olmasına üzülen parti içinde LGBT Komisyonu kuran, 6 yaşında çocuğa Kuran öğretmek çağdışılıktır diyen İstanbul Büyükşehir Belediyesini borca ve faize batıran 89-94 arasında bütün belediyeleri perişan eden CHP!”


“İkinci 40 yılda aynı ruhla, aynı istikamette, aynı aşkla yürüyen Yeniden Refah Partisi var. Yeniden Refah var, Yeniden Erbakan var. Yine Milli Görüş var yine gelecek ve bu milletin yüzünü yine güldürecek Allah'ın izniyle.” ifadelerini kullanan Zerdeci, “Biz Yeniden Refah Partisi olarak ne kasa başındakiler dediğimiz Cumhur İttifakı ne de Masa başındakiler dediğimiz birbirine benzemezlerin oluşturduğu 6’lı masa ittifakı içerisinde yer almayacağız ve ‘Tek Başına İş Başına’ diyerek 2023 yılında inşallah iktidara yürüyeceğiz. Vatandaşımız da bizi hiçbir ittifaka layık görmüyor, seçime tek başımıza girmemizi istiyor.


Bütün vatandaşlarımız şunu net bir şekilde görüyor ki, aileden ekonomiye, dış politikadan üretime, kalkınmadan adalete memleketin hangi problemi varsa, sadece yanlışlıklara ve eksikliklere dikkat çekmekle kalmayan, bünyesindeki uzman ehil ekiplerin özverili çalışmalarıyla, kaynak paketlerini, çözüm tekliflerini de madde madde ortaya koyan tek parti ‘Yeniden Refah Partisi’dir. Yeniden Refah Partisi, yeni iktidar dönemine hazırdır. Vatandaşlarımız da, ikinci Refah İktidarı’nı büyük bir özlemle hasretle beklemektedir. 6 Kasım’da Ankara Arena’da gerçekleştirdiğimiz 2. Olağan büyük kongremizle birlikte kutlu iktidar yürüyüşümüzün işaret fişeğini atmış bulunuyoruz. İnşaallah ilk seçimde iktidara geleceğiz.” dedi.
Zerdeci, iktidara geldiklerinde öncelikle atacakları adımları şöyle sıraladı:
“*Milli Görüş birinci 40 yılda nasıl yıllık 70 milyar dolar kaynak bulmuştu. 2. Erbakan döneminde biz de yılda 150 milyar dolar kaynak oluşturacak projelerimizi hazırlayıp şimdiden kamuoyunun dikkatine arz ettik. Bu projeleri ilk icraatımız olarak hayata geçireceğiz.


*.Denk bütçe ve havuz sistemi ile faiz giderlerini azaltacağız.
*Kamuda israfı önleyeceğiz.
*Tüm imtiyazları ortadan kaldıracağız.
• Oluşturacağımız kaynak ile emekliye, memura, işçiye yüzde 150 maaş zammı yapacağız.
• Çiftçiye-köylüye ucuz mazot, ucuz elektrik, en yüksek taban fiyatlarını vereceğiz.
• 81 ilimize 681 Refah Projesi ile işsizliği ortadan kaldıracağız.
• Vatandaşın, küçük esnafın, çiftçinin borçlarının faizini biz üstleneceğiz.
• Haksız ve fahiş vergileri ortadan kaldıracağız.
• Gençlerimize Kaliteli eğitim sağlayacağız.
• Kamuda işe alımlarda mülakatı kaldıracağız.
• Atanamayan öğretmenlerin tümünün atamasını sağlayacağız.
• Paylaşımda adalet – yönetimde adalet – yargıda adaleti tesis edeceğiz.”
Milli Görüş’ü hakkıyla temsil etmek ve ikinci 40 yılda hedeflere ulaşmak için destek isteyen Zerdeci, “Bu hayırlı hizmetlere ortak olmak, aziz milletimizi tüm maddi ve manevi sıkıntılarından kurtarmak için, dünya genelindeki tüm mazlum ve ezilenlere ümit olmak için, Milli Görüş’ü hakkıyla temsil etmek ve ikinci 40 yılda hedeflerimize ulaşmak için bütün hemşerilerimizin ve milletimizin bize desteklerini bekliyoruz. Ne mutlu sizlere ne mutlu Milli Görüşçüyüm diyen canla başla mücadele edenlere. İstikbâl bizimdir, zafer bizimdir. Niyet hayır, akıbet hayır. En büyük zaferlerde, en büyük fetihlerde buluşmak üzere toplantımız hayırlı olsun, gazamız mübarek olsun” diye konuştu.
Başka partilerden iltihak eden yeni üyelere rozetleri takılarak toplantı sona erdi.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum