YENİDEN REFAH PARTİSİ RİZE İL BAŞKANI MEHMET AKİF ZERDECİ 2 MART RİZE'NİN KURTULUŞU MESAJI

YENİDEN REFAH PARTİSİ RİZE İL BAŞKANI MEHMET AKİF ZERDECİ 2 MART RİZE'NİN KURTULUŞU MESAJI

Rize’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıldönümünü idrak etmekteyiz.

Aziz Türk milleti, tarih boyunca istiklal ve hürriyetini korumak için pek çok çetin mücadeleden geçmiştir. Millî mücadele yılları da bu imtihanın en zor şartlarda verildiği dönemdir. Kurtuluş Savaşı'nın başlatılması ve zaferle sonuçlandırılmasında Rize halkı üzerine düşeni layıkıyla yerine getirmiştir.
Karadeniz’in yeşil ve maviye bezenmiş mücevheri, güzel şehrimiz Rize‘nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü gururla yaşamaktayız.
Bir asır önce şanlı tarihimizin bu altın yaprağında bayrağımızı, istiklalimizi ve istikbalimizi korumak adına gözünü kırpmadan canını veren Rize halkı, dirliğine, birliğine, kutsallarına el uzatan dahili ve harici düşmana karşı onurlu duruşundan hiçbir zaman taviz vermemiştir. Onurlu, kararlı ve mücadele ruhu içerisindeki duruşu ile “Anadolu'nun birleştirici gücü” sıfatını fazlasıyla hak etmiştir.

Bu duygu ve düşünceler ile Rize‘mizin  düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü kutluyor; işgale direnen, kurtuluş mücadelesi veren başta fedakâr ve cefakâr Rize halkının ardından İstiklal Harbi'nin tüm kahramanları aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.
 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.