Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerini geride bıraktık.

Rize’de Yeniden Refah Partimizin belediye başkan adayı olarak seçim kampanya sürecinde hiçbir siyasi parti, STK, kurum ve kişiler ile ters düşmeden, karşımıza almadan sadece yapacağımız hizmetlerden ve projelerden bahsettik. Tüm vatandaşlarımızı kucaklayıp sevgi ve saygı içerisinde bir seçim süreci yaşadık. Rizeli hemşehrilerimizin teveccühü ve desteği ile  Yeniden Refah Partimiz Rize’de %17,75 oranında oy almayı başardı. Tüm halkımıza teşekkür ediyoruz.
Belediye faaliyetlerinin sosyal tesis ve etkinliklerden sınırlı olmadığını vurgulayarak yapılan rutin hizmetlerin yanında istihdam alanlarının açılmasını, Rizeli hemşehrilerimizin istihdam alanını arttırılmasını, sofralarına aş katmalarında etkimizin olmasını istedik. Bu hizmetlerin en büyük ibadet olduğu bilinciyle hareket ettik. Yeniden Refah Partisi olarak her zaman şunu dile getirdik: “ ekmeğin partisi olmaz. ” Bir kişi dahi olsa kimsenin ekmeğiyle oynanmaması gerektiğini ifade ettik. Değil üç beş kişi, bir kişi dahi olsa mazeretsiz, ihtar dahi yapılmadan, insanların ekmeğiyle oynanmamasını, işten çıkarılmamasını asla doğru bulmadık, bulmayacağız. Maalesef hemen seçim sonrasında Rize Belediyesi üç beş arkadaşımızın iş akdine ihtar yazısı yazılmadan son verilmiş olması manidardır. Bu arkadaşlarımızın ailelerinin olduğunu, çocuklarının okuduklarını hatırlatmak isteriz. Ayrıca, EYT BAHANE EDILEREK(!) özellikle, bazı çalışanlar işten çıkartılma tehditi ile karşı karşıyadır. Bu eylemin hemen seçim sonrası gerçekleşmesi ile bunun siyasi bir hareket olduğu şüpheleri ağır basmaktadır. Her konuda olduğu gibi bu konuda da adaletli davranılmasını, bu çalışanların diğer EYT’liler gibi ayrım yapılmadan iş akitlerine son verilmemesini ve acilen bu yanlıştan dönülmesini ilgililerden istirham ediyoruz. 
Adaletin herkese her zaman lazım olacağını hatırlatmak isteriz. Bahsi geçen çalışanların hangi siyasi görüşe sahip olduğuna bakılmaksızın,  bu  adaletsizliğin duyulması, bilinmesi ve çözüme ulaştırılması demokrasinin bir gereği olduğunu ifade etmek isteriz.

Rize Belediye Başkanı Sayın Rahmi Metin Bey’in bu konularda hassas bir insan olduğunu, geçmişten kendisini yakinen tanıyan biri olarak biliyor ve  sayın başkanımızdan istirham ediyoruz: Lütfen bu arkadaşlarımıza işbaşı yaptırılsın! EYT’li çalışan arkadaşlarımızın da işten çıkarılmalarına bir an önce son verilsin! 
Bununla birlikte, Derepazarı ilçe Belediyesinin personel maaşlarını ödeyemediği için 20 kardeşimizin altı aylık ücretsiz izin ile işten çıkartılmasını da asla doğru bulmuyoruz! Diğer muhalefet siyasi parti belediye başkanlılarının, belediye çalışanlarını işten çıkartmaları nedeniyle iktidar partisi yetkilileri tarafından şiddetle kınandığı bir zamanda Sayın Cumhur Başkanımızın memleketinde iktidar partisine mensup belediyelerin böyle şeyler yapmalarının asla doğru olmadığını; kaldı ki hiç bir belediyede mazeretsiz işten çıkarılmalarını doğru bulmadığımızı ifade etmek istiyoruz. 
Haksız yere işten çıkartılan arkadaşlarımızın hukuk çerçevesi içerisinde her zaman yanlarında olacağız.
Belediye başkanlarımızdan bu arkadaşlarımızın feryatlarına duyarlı olmalarını istirham ediyoruz.

           Cemil ÇOLAK
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı
 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.