Yağmur altında 19 mayıs

Yağmur altında 19 mayıs

19 mayıs atatürk’ü anma ve gençlik spor bayramı dolayısıyla rize’de yapılan tören şiddetli yağmur altında gerçekleşti rize vali yardımcısı şefik aygöl kendi şemsiyesini ıslanmamaları için öğrencilere verdi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla Rize’de düzenlenen çelenk töreni yağmur altında gerçekleştirildi.
Soma’da yaşanan maden faciası dolayısı ile tüm yurtta olduğu gibi Rize’de de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı etkinlikleri iptal edildi. Sadece gün dolayısı ile Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni yapıldı. Saat 10:00’da başlaması planlanan tören öncesi şiddetli yağmura rağmen törende görev alan öğlenciler yarım saat önce tören alanında oldu.

Törene Rize Valiliği’ni temsilen Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl katıldı. Rize Belediyesi’nden törene katılan olmadı. Tören şiddetli yağmura rağmen bir dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı'yla başladı. Vali Yardımcısı Aygöl, kendisine ait şemsiyeyi ıslanmakta olan öğrencilere verip törenin kalan kısmını ıslanarak izledi. Günle ilgili olarak Atatürk Anıtına Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü çelengini İl Müdürü Mustafa Çelik anıta bıraktı. Töreni yağmur altında takip eden müdürün sırılsıklam ıslandığı görüldü. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Çelik yaptı. Çelik, konuşmasında Soma’da hayatını kaybeden madencilere Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı diledi.Tören sırasında şiddetli yağmurdan etkilenen öğrenciler ibretlik görüntüler oluşturdu.









Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.