Vali Kemal Çeber’in “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı

Vali Kemal Çeber’in “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen ve engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artırılarak

engelli bireylerin yaşam standartlarının iyileştirilmesini hedefleyen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, tüm bireyler için oldukça önemli bir gündür.

Engellilik, sadece engelli bireylerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyulan toplumsal bir husustur. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şuuruyla hareket ederek, sosyal devlet anlayışı içerisinde engelli vatandaşlarımızın umutlarını yeşerterek mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözümler üretmek en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir.

Özellikle son yıllarda ülkemizin dört bir tarafında yapılan çalışmalar ve projeler ile birlikte, spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına ve siyasete kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin olduğunu görmekteyiz. Onların bu başarıları diğer engelli vatandaşlarımız içinde önemli bir umut ışığı olmaktadır. Bu vesile ile bu kardeşlerimizin azim ve özgüvenleri, örnek bir birey konumuna gelmeleri her türlü takdiri hak etmektedir. Bu durum göstermektedir ki engellilik, herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyor, bugünün toplumsal duyarlılığımıza ivme kazandırmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.