Vali Kemal Çeber’in 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Vali Kemal Çeber’in 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Rize Valisi Kemal Çeber, Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Çeber'in mesajı şöyle:

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin 19 Eylül “Gaziler Günü”nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, 1921 yılında  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e “Gazilik” ve “Mareşallik” unvanının verildiği 19 Eylül tarihi “Gaziler Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir.
 
Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Bu anlamlı gün vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu   Mustafa Kemal Atatürk’e  Mareşallik ve Gazi unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü’nü kutlar, bu toprakları bizlere vatan kılan, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanlara  saygı ve minnet duygularımı sunarım.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.