Vali Kemal Çeber, Rize-Artvin Havalimanını Ziyaret Ederek İncelemelerde Bulundu

Vali Kemal Çeber, Rize-Artvin Havalimanını Ziyaret Ederek İncelemelerde Bulundu

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy'de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca, 1000 hektarlık alanda projelendirilen ve yapımına hızla devam edilen Rize-Artvin Havalimanını ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Ziyaretin ilk bölümünde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda yüklenici firma yetkilileri Rize-Artvin Havalimanında devam etmekte olan altyapı ve üst yapı çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Toplantı sonrasında Vali Çeber, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi ve ilgililer ile birlikte şantiye sahasını gezerek çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Çeber; “ Havaalanında son düzlüğe girdik çok hızlı bir şekilde inşaatımız devam ediyor. Bu yıl sonunda havaalanını hizmete açıp uçaklarımızı indirmiş olacağız. Bugün itibariyle altyapının %90'ından fazlasını bitirdik. Yani 100 milyon ton dolgunun 91 milyon tonuna kadarı bitti. Üst yapıda da %27' lere geldik. Artık binaların silüetleri görünüyor. Havaalanında teknik detayları incelediğinizde ne kadar büyük bir mühendislik harikası ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz diye konuştu.

Hem bölgemiz için hem ilimiz için çok önemli bir yatırım. Doğu Karadeniz'in, Trabzon’la birlikte burayı düşündüğümüzde kesintisiz hava ulaşımını sağlayacak mekanı biz bu havaalanı ile birlikte sağlamış olacağız ve İnşallah ilimize ticaret, turizm, ekonomi ve sosyal hayat anlamında birkaç seviye birden atlatabilecek bunu söylerken de şunu eklemek lazım havalimanımıza entegre yaptığımız yatırımlarımızla yani buraya entegre yaptığımız yollarımızla buraya entegre yaptığımız turizm master planlarımızla ve turizm yatırımlarımızla belki buraya ile bütünleşik olarak düşünebileceğiniz organize sanayimizin ikinci etabını yapıyoruz onunla lojistik limanımızla beraber inşallah entegre yatırımlar serisi olarak Doğu Karadeniz'de çok önemli bir planlamayı yapıyor ve 2023-2071 hedeflerine en fazla katkı veren illerden biri olmayı hedefliyoruz. “dedi.

Yılda 3 milyon yolcu tarafından kullanılması planlanan havalimanı tamamlandığında, 31 bin 350 metrekarelik alanda terminal binası, 448 araç kapasiteli açık otopark, 3 bin metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde pist, 300 metre uzunlukta 120 metre genişlikte apron ve toplam 45 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olacak.

Terminal Binası dışarıdan bakıldığında Karadeniz ve Rize mimarisini en güzel şekilde yansıtan ahşap ve taş karışımı bir yapıya sahip olacak. Ayrıca Havalimanı kulesi çay bardağı şeklinde olan havalimanında birde Müzesi yer alacaktır. 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.