Vali Çakır son belgeleri turizmcilere verdi

Vali Çakır son belgeleri turizmcilere verdi

RTSO da düzenelen belge dağıtım töreninde konuşan vali Nurullah Çakır” Dubaideki fuarda Rizeninkatoıloğlarını görenler ‘ bu cennete geldiğimizde bize ne sunacaksınız’‘diye sordular. Buraya gelen insanlara ne yaptıracağımızın formülünü de bulmamız gerekiyor . Yaylada nasıl vakıt geçirmesi kültürünü hazırlamamız lazım

 Rize Ticaret ve Sanayi Odasının Kültür ve Turizm müdürlüğüyle oganizeettiği  eğitim kursunu başarıyla tamamlayan kurusiyerlere başarı belgeleri RTSO Meclis salonunda Vali Nurullah Çakır’ın katılımıyla yapılan törenle verildi.




                Kültür Turizm Bakanlığından gelen  eğitmenlerin verdiği kursa Rize’de  turizm sektöründe hizmet veren otel ve restorantlarınsahipleri, yöneticileri ve personelleri  katıldı.

 RTSO Eğitim salonunda yapılan ve  bir hafta devam eden kursta  Ön büro, Yiyecek-içecek hazırlama, Yiyecek –içecek servisi, iş başı eğitimi, Yöneticilerin eğitici olarak eğitilmesi ve kişisel gelişim konularında  eğitim verildi.

Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere,  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen başarı belgeleri  dağıtım törenin açış konuşmasını yapan RTSO Yönetim kurulu başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu  Turizm sektörünün  Rize için her geçen gün önem arz etmeye  söyledi. Karamehmetoğlu  geleceğe hazırlıklı olmak için Kültür Turizm Müdürlüğü ile   kurslar düzenlediklerini ifade ederek  “ Turizm  bölgemizde  hızla gelişen sektör konumunda .Valiliğimiz himayelerinde açtığımız kursa ilgi büyük oldu.  80 kişinin katıldığı kursta Bakanlıktan gelen uzman eğitimciler tarafından çeşitli katoğoriler de eğitimler verildi.  İnşallah bu eğitimler  turizm sektöründe hizmet verenler için birer basamak olacaktır.” Dedi.


Rize valis Nurullah Çakır da Rize’den ayrılmadan önce katıldığı son toplantısında Rize’nin turizm açısından gelecekte çok önemli merkezden biri olacağını belirterek bu konuda  hazırlıklı olunmasının gerekliliğini vurguladı.  RTSO nun  turizm konusunda  başlattığı çalışmalar kapsamında düzeneler kursun büyük önem taşıdığını belirten  Vali Nurullah Çakır “ Böyle bir kursu düzenledikleri için RTDSO Başkan ve yöneticilerini ve 17 meslek komitesini kutluyorum. Turizm sektörünün güçlü temsilcilerini doğru bir kulvarda yürümelerinden ve kurslara katılmalarından dolayı kutluyorum.  Artık dünya sıcak bölgelerde olan değerlerini tüketmek üzere . Yeni değerler arıyor.  Bu yeni değerler, Rize gibi yeşiliyle doğasıyla, güzellikleriyle, gastronomiyle öne çıkıyor. Artık günümüzde Avrupa da veya dünyanın bir noktasında sadece yemek kültürü adına tur  düzenleyip  belli mutfakları  geziyorlar, yemek kültürünü görmek için nereyi  arzu ediyorlarsa gezebiliyorlar. Bu da ayrı bir yemek kültürü ve turizm sektörü haline geldi. Bölgemiz içinde bu çok önemli. Pepeçuramızı ayrı pazarlamak, çayın biçilmesini ayrı pazarlamak, çayın içilmesini ayrı bir değer olarak turizme sunmak, üzümün pekmez yapılmasını, likapayı yaylada toplamak ayrı bir değer . Bütün bu değerleri istinasız ekonomik bir döngü haline dönüştürmede turizm enstürmanın da kullanmak ayrı bir değer.  Turizm tesislerimiz tam faaliyete geçtiği zaman hazırlılı olmak için,  onlarca kurs açmak ve hatta içinizden bazılarının İngiltere veya belli okullarda  yemek mastır clas diyebileceğimiz çalışmalar yapılmalı. Zamanı geldiğinde sektör olarak cevap verebilelim  ve dimdik ayaktayız diyebilelim.”







Vali Çakır bölgede  doğayı bozmadan cazibe artırıcı çalışmalarda yapılmasına değinerek “  İnsanlar bölgemize ilgi duyuyorlar. Ancak Dubaideki fuarda katoloğlarımızı Rize ne güzel, Rize cennet  hayranlıklarını ifade ettiler. Ancak bu cennete geldiğimizde bize ne sunacaksınız diye de sordular. Yayla çok güzel gel yaylaya gelen turist burda ben yapacağım soruyor. Buraya gelen insanlara ne yaptıracağımızın  formülünüde bulmamız gerekiyor . Yaylada nasıl vakıt geçirmesi kültürünü hazırlamamız lazım. Bir taraftanda çevremizi bozmadan, doğayı bozmadan yayla nasıl olmalı, vadi nasıl olmalı ki birileri için cazip hale gelsin. Birazda dışardan olan insanların gözü ile ama yörenin özelliklerini koruyarak çalıştaylar yapılarak bunlardan elde edilecek neticelerle burda turizm ve turizmcilere ayrı bir katkı sağlanacaktır. Siz turizmcilerden de bir isteğim var nerde iş buluruzdan ziyade kendi durumlarını bir kez daha gözden geçirip belki ortaklıklar kurup o güzelim konakları kiralayarak kendi aralarında bir takım gelişmelerle bu ufku açık geleceği, vizyonu açık olan Rize’nin geleceğine hazır olun”

Vali Çakır konuşmasının son bölümünde törende bulunanlarla vedalaşarak  “ Böyle bir ilde bu süre içinde görev yapmanın onuru ve mutluluğunu  yaşadım. Bu onur ve mutluluğu bana yaşatan  vali olarak Rize’ye görevi tebliğ eden sayın başbakanımıza akabinde Rizede görev yaptığım sürece yüksek himayeleriyle her zaman desteğiyle ve sevk ve idaresi ile muhakeme yeteneğiyle çok katkı sağlayan Bakanımız hayati Yazıcıya, vekillerimize, Rize de ki kuruluşlara ve beni bağrına basan Rize halkına şükranlarımı sunuyorum ve arzu veda ediyorum” dedi.  







      

Tören sonunda RTSO kursiyerlere Vali Nurulah Çakır ve RTSO yönetimi  Kültür ve Turizm Bakanlığının gönderdiği katılılm belgelerini kursiyerlere verdi. Arıca RTSO Yönetim kurulu Başkanı Şaban AizizKarmehmetoğlu  vali Nurullah Çakır!a Rize ye hizmetleri anısına Rize yapımı vazo hediye etti.





 




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.