USTA: ÇAY KANUNU SELE Mİ KAPILDI

USTA: ÇAY KANUNU SELE Mİ KAPILDI

BBP MERKEZ İLÇE BAŞKANI ABDULKADİR USTA ÇAY BE ÇAY KANUNU İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU..

Rize'miz  ve Bölgemiz heyelan ve su TAŞKINLARININ acısını ve yaralarını daha sarmamışken, Çay Üreticilerimizin emekleri ve alınterleri bu zor dönemde, Bazı Özel sektör Firmaları tarafından Devletimizin belirlediği Fiyatın %30 DÜŞÜĞÜNE,   2.800 TL adeta gasp edilmektedir. 

Rize'li Sn. Vekillerimiz konuyu ve şikayetleri çok iyi bilmelerine rağmen,  kendilerinden hiç ses çıkmamakta. Bölgemizde 200 bin Çay Üreticimizin ve 1 milyon insanımızı ilgilendiren bu duruma neden sessiz kalmaktadırlar? Kendileri bu Aziz Milletimizin seçtiği vekiller değilmi? 

20 yıldır neden Bir Çay Kanunu Tasarısı çıkartamadık? En son Sesiz sedasız Üniversitemizin Kozmik odasında aylarca hazırlanan, ve daha sonra da Sn vekilimiz tarafından tarım Bakanlığa gönderildiğini duydumuz ve bu uğurlaması bile ilgili yerel haber sitesinde iki sayfalık haberi yapılan, içeriğinden ilgili tek bir satır veya madde  dahi bahsedilmeyen,  Meşhur Çay Kanunu tasarımız nerede? Yoksa sırra kadem mi bastı? yada  yaşanan Afad'da selmi  aldı?

Burda tasarının akibeti öğrenilinceye kadar, Sorumluk Rize'li Vekillerimize ve ÇAYKUR'a düşmektedir, zaten üreticimiz zor durumda sel ve heyelandan dolayı, bu  15 KG Kontenjan uygulamasından derhal vaz geçilmelidir, Kurum kontenjanı en yoğun zamanlarda bile 50 kg altına düşürmeyecek şekilde Kapasitesini ve mevcut fabrikalarını iyileştirmeli. Kurumun bunu yapacak hem gücü hemde nitelikli personelide var. Her yıl %5 kapasitesini artırmış olsa idi, günlük kapasitesi şuan 15 Bin tonun üzerindeydi, buda birçok problemi çözmüş olacaktı. 

Ayrıca Çaykur 2. Sürgün de Yaş Çay alımını Dekar başına 600 kg dan 450 kg düşürerek %25 kapasiteyi azaltmış. Kontenjan yine 15 KG. Bunada bir anlam vermek zor. Bu ayrıca her 1 kg Kuruçayın Maliyetinin %25 artması demek ki. Buda her yıl açıklanan zararın bir sebebi. ÇAYKUR'un uyguladığı sıkı kontenjan politikasıda, adete özel sektör fırsatçıların ekmeğine yağ sürmektedir. 

Bizler Rize Büyük Birlik Partisi Olarak, Devletimiz Yaşanan Afad'da tüm imkanlarını nasılki  seferber etmiş,  Sn. Cumhurbaşkanımızın  talimatıyla, Bakanlarımız, Vekillerimiz bölgemize gelerek, yapılan çalışmalara katılmış Halkımızın yanında olmuşlarsa,
Ayni Desteği  Çay Üreticilerimizin adınada istiyoruz. Vakit Birlik olmanın, Halkı ve Hakkı üstün tutup zülmü ortadan kaldırmanın vaktidir. 

Büyük Birlik Partisi Yeşil Altın yaprağımız olan Çayımızla İlgili tüm sorunlara çözüm odaklı bakıyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalarımız Devletimizin ve Aziz Milletimizin itibarından yanadır. Güçlü Devlet Güçlü Millet gerçeğidir. 

Önümüz deki, süreçlerde Bu çalışmalarımızı, Projelerimizi gerek, #ÇayKanunu #OrganikGübre #Destekleme #TabanFiyat #Promosyon #KaçakÇay #Kontenjan #Çaykur #ÖzelSektör gibi birçok konu ve  sıkıntıların  çözümü için, kamuoyu ve Muhatapları ilede  Paylaşmaya Hazırız. Yeterki Bu Aziz Milletimize Ve Devletimize Hizmet noktasında bizimde bir katkımız olsun.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ 
RİZE MERKEZ İLÇE 
ABDULKADİR USTA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.