Türkiye'nin En Uzun Tüneli Ovit'te 9 Bin 600 Metre Yol Alındı

Türkiye'nin En Uzun Tüneli Ovit'te 9 Bin 600 Metre Yol Alındı

Rize'yi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine bağlayacak, Rize Erzurum kara yolu güzergahındaki 2640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren Ovit Tüneli'nin 9 bin 600 metrelik bölümü tamamlandı Karayolları Bölge Müdürü Bayramçavuş: "Şu ana kadar 9 bin 600 metre ilerleme sağladık.

 Rize-Erzurum kara yolu güzergahındaki 2640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren Ovit Tüneli'nin 9 bin 600 metrelik bölümü tamamlandı.

Rize Valisi Nurullah Çakır, Ak Parti Milletvekili Hasan Karal, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve yaklaşık 60 kişilik heyetle Ovit Tüneli'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Çakır'a, Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş tarafından çalışmalar hakkında brifing verildi.

Bayramçavuş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ovit Tüneli'nin dünyanın üçüncü büyük kara yolu tüneli olduğunu belirterek, "Şu ana kadar 9 bin 600 metre ilerleme sağladık. Tünelin neredeyse yarısına geldik. 2015 yılının sonunda kazı çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz. Son derece güvenli şekilde ilerleme sağlanılıyor. Herhangi bir sıkıntı yok" dedi.


Tünelin, Avrupa ve dünya standartlarında, Türk mühendis ve işçisinin atılımı ile gerçekleşen bir proje olduğunu ifade eden Bayramçavuş, şunları söyledi:

"Ülkemize böyle bir projeyi kazandırdığımız için mutluyuz. Tünel bittiğinde seninin 6 ayı kapalı kalan Ovit güzergahı senenin her günü 24 saat açık şekilde hizmet verecek. Tünelle İspir-Erzurum arasında yapımı devam eden 7 bin 200 metre Kırık Tüneli ve 3 bin 200 metre Dallıkavak Tüneli ile güzergah 45 kilometre kısalmış olacak. 250 kilometre olan Rize-Erzurum güzergahı 205 kilometreye düşecek. Bu güzergah Mardin-Rize sevgi yolu güzergahı olacak. Çalışmalarımız son derece hızlı devam etmektedir."


-"Bu tünelleri yaparak gönülleri birleştiriyoruz"

Rize Milletvekili Hasan Karal ise Ovit Tüneli ile sadece araçların ulaşımının sağlanmakla kalmayacağını, aynı zamanda kültürlerin de birbirleriyle buluşacağını belirterek, "Bu tünelle şu veya bu nedenlerden ötürü birbiriyle pek yakınlaşamamış ülkemizin farklı toplum kesimlerinin de daha yakinen tanışmasını ve buluşmasını sağlamış oluruz. Bu tünel, sadece araçların ulaşımını sağlayacak bir tünel değil, aynı zamanda sosyolojik yönü olan bir tünel olacak. Bu tünelleri yaparak gönülleri birleştiriyoruz" dedi.


Vali Nurullah Çakır, kazalardan korunma ve alınan tedbirlerle büyük projelerin gerçekleştiğine inandığını ifade ederek, "Başta sayın Başbakanımız olmak üzere hükumetimize, bakanlarımıza ve yerelde bu işi yürüten Karayolları teşkilatımızla beraber çalışan arkadaşlarımıza ayrıca konunun başından beri hassasiyetle projenin yapılışını takip eden Sanayi ve Ticaret Odamızın çok büyük emekleri olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.












Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.