Türkiye'de sadece Rize'de

Türkiye'de sadece Rize'de

Dünya’daki en pahalı, elit ve tehlikeli spor dalları arasında gösterilen ’Helikayak’ dünyaca bilinen adı ile Heliski Rize'de 9 bin Euro'ya yaplıyor.

 Helikopterli kayak sporunun Türkiye'deki merkezi haline gelen Rize'nin Kaçkar Dağları Heliski (Helikayak) yerli ve yabancı sporculara ev sahipliği yapıyor. Dağların yamaçlarına helikopter aracılığıyla çıkıp, yüksek eğimli yerlerden kayılan spor türü olan heliski, Kaçkar Dağları’da içerisinde olmak üzere, dünyada belli başlı yerlerde yapılıyor.

Türkiye’de bu spor türü 16 yıldan beri Kaçkar Dağları’nın Rize ve Artvin bölgelerindeki yamaçlarında gerçekleşiyor. Sporcular Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'ndan helikopter aracılığıyla hareket ederek, Kaçkarlar’ın zirvesine bırakılıyor. Gün boyunca yaptıkları kayak sonrasında yine helikopter ile konakladıkları Ayder bölgesine geri getiriliyor. 

Sporun maliyeti ise dudak uçuklatıyor.

 Kar kalitesinden dolayı sporcuların uğrak noktası olan Kaçkar Dağları Heliski tutkunlarının adeta evi haline geliyor. Kendilerini dik yamaçlardan bırakan kayak severlerin bu spor için ödediği ücret ise dudak uçuklatan cinsten ortalama olarak 9 bin euro'ya yapılan bilen spor için daha çok Avrupa'dan gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Bu sporu yapacak yerli turistlerin ise  yaklaşık 82 bin lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum