Türkel'den Grev Açıklaması

Türkel'den Grev Açıklaması

Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, bugün başlayan ama Çaykur işçisinin rağbet göstermediği grevle ilgili açıklamada bulundu. İşte o açıklama:

Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, AA muhabirine "ÇAYKUR, işçisini bir ay önceden işe çağırması nedeniyle grevin etkinliği ortadan kalktı" dedi.

Tekgıda-İş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel ve sendika yöneticileri, greve katılımın az olması nedeniyle 1 Nolu Şube Başkanlığı'nda değerlendirme toplantısı yaptı.

Türkel, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, greve katılımın beklenenden az olduğunu belirtti.

Katılımın az olmasında ÇAYKUR'un işçileri 20 Nisan 2013'de işbaşı yapmayı çağırmasının etkili olduğunu ifade eden Türkel, "Kampanya döneminde dört ay çalışan işçiler için beş ay çalışma çağrısı yapıldı. Bundan çıkan tabloyla da ısrarcı olmamaya çalıştık. Grevi sonlandırmadık ancak üyenin de temayülüne saygı duymaya başladık" diye konuştu.

Grevin kağıt üzerinde yasal olarak devam edeceğini kaydeden Türkel, şöyle devam etti: "ÇAYKUR, işçisini bir ay önceden işe çağırması nedeniyle grevin etkinliği ortadan kalktı. Sendika bu süreci kağıt üzerinde devam ettiriyor. Greve katılan daimi bin 500 kişi, işe başlayan 7 bin kişi. Bu konuda daha fazla söylenecek bir şey yok. Greve katılan veya katılmayan arkadaşlara söyleyecek başka bir şeyimiz yok. Süreci izliyoruz."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.