Turizm şehri Rize’de Huser Yaylası yolu tepki çekiyor
RİZE’NİN ÖNEMLİ TURİZM NOKTALARINDAN HUSER YAYLASI’NA ULAŞIMI SAĞLAYAN YOLUN BOZUK VE ÇAMURLU OLMASI, BÖLGEDE FAALİYET GÖSTEREN TURİZMCİLERİN TEPKİSİNE NEDEN OLDU
Özellikle yağışlı havalarda çamura dönüşen güzergâhta sürücülerin ilerlemekte güçlük çektiği, tur araçlarının ise zaman zaman zor anlar yaşadığı öne sürüldü. Yolun mevcut durumunun hem ulaşımı aksattığı hem de güvenlik açısından risk oluşturduğu ifade edildi.
Bölgede her gün tur düzenlediklerini belirten bir turizm firması sahibi, Huser Yaylası yolunun turizm şehri Rize’ye yakışmadığını söyledi.
Turizm firması sahibi, “Trabzon’da yaylalara otobüslerle rahatlıkla çıkıyoruz. Rize’de ise yollar adeta felaket. Her gün yüzlerce turisti bu güzergâhtan geçiriyoruz. İlla birilerinin canı mı yanacak da bu yollar yapılacak?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Huser Yaylası’nı ziyaret eden vatandaşlar ile bölgede faaliyet gösteren turizmciler, ulaşımın daha güvenli hale getirilmesi için yolda kalıcı bir iyileştirme çalışması yapılmasını talep ediyor.
HABER VİDEO
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.