Trafik Güvenliği İl Planlama ve Koordinasyon Toplantısı

Trafik Güvenliği İl Planlama ve Koordinasyon Toplantısı

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Özdemiroğlu: "Alınan tedbirlerin katkısıyla trafik kazalarından kaynaklanan ölümlerde 2013 yılında, 2012'ye göre yaklaşık yüzde 52'lik düşüş gerçekleşmiştir"

 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Nejat Özdemiroğlu, alınan tedbirlerle trafik kazalarının geçen yıl bir önceki yıla oranla yüzde 52 azaldığını söyledi.

Kara yollarında meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi, kazalardan kaynaklanan ölüm ve yaralanmaların önemli ölçüde azaltılarak sonuçlarının hafifletilmesi amacıyla Trafik Güvenliği Eylem Planı doğrultusunda 26 ilin katılımıyla Trafik Güvenliği İl Planlama ve Koordinasyon yıl ortası değerlendirme toplantısı yapıldı.

İkizdere ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Özdemiroğlu, emniyet kemeri kullanımı ve hızın düşürülmesi ile Türkiye'de trafik kazalarının azaldığına işaret etti.

Bu sayade ve alınan diğer tedbirlerle trafik kazalarından kaynaklanan ölümlerde 2013 yılında, 2012'ye göre yaklaşık yüzde 52'lik düşüş gerçekleştiğini belirten Özdemiroğlu, "Bu nedenle denetimlerin aynı ciddiyetle devam ettirilmesi gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü olarak 2013 yılı sonlarında ülke genelinde gerçekleştirdiğimiz sayımlarda, sürücülerin şehir içinde yüzde 35,2'sinin, şehir dışında yüzde 56,7'sinin, ön koltukta oturanların ise şehir içinde yüzde 25,2'sinin, şehir dışında 51,1'inin emniyet kemeri taktıkları görülmüştür" dedi.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Akif Güleç ise trafik kazalarında ölen kişilerin sayısında azalma olduğunun görüldüğünü ifade ederek, "Hem emniyet kemeri kullanım oranı hem de trafikteki güvenli araç sayısı arttığından ölümlerin azaldığını söyleyebiliriz. Hem kazaların hem de ölümlerin daha da azalması için hep birlikte koordineli şekilde çalışmamız ve neler yapılması gerektiği konusunda varsa eksiklerimizi gidermemiz gerekiyor" diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi Trafik Güvenliği Proje Koordinatörü Serap Şener, trafikte meydana gelen ölümlerin kaza olmadığını söyleyerek, "Trafik kazaları daha çok orta gelir düzeyli ülkelerde artmakta, ileri gelir düzeyli ülkelerde ise azalmaktadır. Farklı bir gözle baktığımızda ise araç sayısının en fazla olduğu yerler de gelir düzeyinin fazla olduğu ülkelerdir" ifadelerini kullandı.

İşitme Engelliler Okulu ile Kurtuluş Ortaokulu öğrencilerinin skeçler sunduğu toplantıda, illerin temsilcileri, "İl Trafik Güvenliği Eylem Planları" doğrultusunda emniyet kemeri kullanımı ve hız kontrolüne yönelik faaliyetlere ilişkin sunum yaptı.

Toplantıya, Ankara, Antalya, Adana, Amasya, Aksaray, Ayfonkarahisar, Bursa, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hatay, İstanbul, İzmir, Konya, Kocaeli, Kayseri, Malatya, Mardin, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Tekirdağ ve Van'dan vali yardımcıları ile öteki ilgililer katıldı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.