Trabzon yaptı Rize hala düşünüyor

Trabzon yaptı Rize hala düşünüyor

Rize 10 yıldır yeni otel yerini tartışırken Trabzon yeni bir otele daha kavuşuyor

  Trabzon bir açıdan Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan önemli gelişmeler yaşayan Trabzon turizm konusunda da kayda değer adımlar atmayı sürdürüyor. Doğu Karadeniz Bölgesinin turizm alanında sahip olduğu büyük potansiyele rağmen istenilen gelişmenin yavaş ilerliyor olması umutsuzluk havası yaratsa da Trabzon bu açığın kapatılması konusunda önemli sorumluluklar üstleniyor.
Kent bilinci kavramının ülke standartları üzerinde olduğu Trabzon’da yerel yöneticiler ve sivil inisiyatif çağın gerektirdiği gelişmelere ayak uydurma konusunda başarılı projeleri devreye sokarken turizm için çok önemli bir ihtiyaç olan yatak kapasitesi konusunda da Trabzon bölgenin yükünü çekmeye devam ediyor. Son yıllarda Trabzon’a kazandırılan 5 yıldızlı otellere bir yenisi daha ekleniyor. Temeli atılan marka otelin bölge turizmine büyük katkı sağlayacağı konusunda görüşler ortak.

  Trabzon’da yaşanan gelişmeler hem ülke hem de bölge adına sevinç yaratırken turizm açısından büyük olanaklara sahip Rize’de yapılması gerekenler tartışılma pozisyonundan henüz kurtulamadı. Son 10 yıldır yeni bir otel durumunu tartışan Rize turizm konusunda maalesef ilerleme sağlayamıyor.

  Turizm açısından Trabzon örneğinde kullandığımız güzel gelişmeleri maalesef Rize örneğinde kullanamıyoruz zira Rize 10 yıldır 5 yıldızlı bir otel için henüz karar veremedi. Doğa turizmi için dünya çapında önem taşıyan yerlere sahip olan Rize yatak kapasitesinin artırılmasına yönelik gerekli adımları atamıyor. Acil ihtiyaç durumunda olan yeni oteller konusunda yer tartışmasını bile sonuçlandıramayan Rize önümüzde ki 1-2 yıl içinde de temel atma aşamasına gelemeyecek gibi. Rizeliler ortak beklentisi artık tartışmayı bırakıp temellerin atılmasına geçilmesi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.