TEKNOFEST 2024’te Rize’den Büyük Başarı: Temren Roket Takımı Türkiye 3.'sü Oldu

TEKNOFEST 2024’te Rize’den Büyük Başarı: Temren Roket Takımı Türkiye 3.'sü Oldu

TEKNOFEST 2024’TE RİZE’DEN BÜYÜK BAŞARI: TEMREN ROKET TAKIMI TÜRKİYE 3.'SÜ OLDU

Rize Gençlik Merkezi Temren Roket Takımı, TEKNOFEST 2024'te büyük bir başarıya imza attı. Lise (A1) kategorisinde 484 katılımcı arasından sıyrılarak finale kalan ve Türkiye 3.'sü olan takım, 14-16 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşen Roket Yarışması’nda üstün performans sergiledi. Temren Roket Takımı, TEKNOFEST tarafından belirlenen görevi kusursuza yakın bir şekilde tamamlayarak Adana’da düzenlenecek ödül törenine katılmaya hak kazandı.

rize-teknofest-12.jpeg

Rize Gençlik Hizmetleri Müdürü Yasin Çakmakçı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu başarının Rize gençliği için bir ilk ve büyük bir başlangıç olduğunu vurguladı. Çakmakçı, Rize Gençlik Merkezi'nin 2024 TEKNOFEST’e roket, elektrikli araç ve drone takımlarıyla katıldığını, roket takımıyla finale kalarak Türkiye 3.’sü unvanını kazandıklarını ifade etti.

Danışman hocalar Serdar Yazıcı, Erdoğan İsren Aslan ve Temren Roket Takımı’nda yer alan genç mucitler Kayra Öksüz, Zeynep Zeren Nişancı, Nuri Anıl Korkmaz, Hatice Özer, Kerem Eymen Çeliker, Cemre Avşar, Ecrin Balcı, Ali Karkan ve Ubeyde Kırıcı’yı tebrik eden Çakmakçı, bu başarıyı yıl boyunca verilen emeklerin bir sonucu olarak değerlendirdi.

rize-teknofest-13.jpeg

2025 yılında düzenlenecek TEKNOFEST’e en az 5 farklı kategoride katılmayı hedeflediklerini belirten Çakmakçı, bu başarıya ulaşmalarında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’a ve İl Müdürü Ramazan Öztürk’e teşekkürlerini iletti.

rize-teknofest-14.jpeg

Rize, genç mucitlerinin büyük başarısıyla TEKNOFEST 2024’e damga vururken, gelecek yıllarda daha büyük başarılara imza atmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.