Tarım ve Çay Politikası Değiştirilmelidir
Bu tarım politikasıyla ülkemiz kaybedecektir. Devletimizin tarım politikasını ve çay politikasını acilen değiştirmesi gerekmektedir.
Bu tarım politikasıyla ülkemiz kaybedecektir. Devletimizin tarım politikasını ve çay politikasını acilen değiştirmesi gerekmektedir.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Karabük Milletvekili ve CHP Denetleme Kurulu Vekili Hüseyin Avni Aksoy, CHP İl Başkanı Saltuk Deniz ve beraberinde ki heyet Rize Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Başkanımız Mehmet Erdoğan, Meclis Başkanımız Resul Okumuş ve Yönetim kurulu üyelerimizle bilgi alışverişinde bulundular.
Çay Kanunu İvedilikle Çıkarılmalıdır
Çay sektörünün genel durumu hakkında CHP heyetine bilgi veren Erdoğan, “Rize’nin ve çay sektörünün sorunlarını en iyi burada yaşayan insanlar bilir. Benim bütün siyasilerden bu zamana kadar ricam bize ekip gönderin kırsalda yaşayan insanların sorunlarını dinlesin ona göre çözümler oluşturması yönünde olmuştur. Bundan dolayı buraya gelip bizlerin sorunlarını dinlemeniz bizleri çok memnun etmiştir” dedi. Erdoğan, “Çay sektörü ülkemizin tüketebileceği çayı üretme ve hatta ihracatımızı arttırabilme kapasitesine sahiptir. Ama ne yazık ki ülkemizde ki bu ekonomik çalkantılar ve çay sektöründe ki sorunların çözüme kavuşturulmamasından dolayı çay sektörü çok kötü bir dönem yaşamaktadır. Borsada göreve geldiğimiz günden beri sürekli çay sektörünün sorunlarını devletin her kademesine taşıdık. Çayda yasal bir düzenlemenin olması gerektiğini ısrarla belirttik. Fakat yol alamadık. Biran önce çay kanunu çıkartılmalı ve çay sektörünün sorunları çözülmelidir. Eğer çözüme kavuşturulmazsa bu sektörden ekmek yiyen dolaylı ve dolaysız birçok insan olumsuz etkilenecektir” dedi.
Devletin Çay Politikasını Değiştirmesi Lazım
Banka kredileriyle iş yapmaya çalışan özel sektörün zor durumda olduğunu ifade eden Erdoğan, “Kredi kullanmayan neredeyse hiçbir firma kalmadı. Bu piyasa dengesizlikleri ve kredi faizleri içerisinde özel sektör firmalarının ayakta durması imkansız. Bizler yaklaşan tehlikenin farkındayız devlet kurumlarını bu konuda uyarıyoruz. İvedi bir şekilde çay sektörüne düzen getirilebilmesi için Çaykur’un zam yapması, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin düşük faizli kredi sisteminde bir kredinin sektöre kullandırılması, ürün bazlı destek verilmesi gerekmektedir. Özetle bu tarım politikasıyla ülkemiz kaybedecektir. Devletimizin tarım politikasını ve çay politikasını acilen değiştirmesi gerekmektedir” dedi.
Üretime Dayalı Bir Ekonomiyle Ancak Kalkınabiliriz
Üretime dayalı bir ekonominin ülkenin bu kırılgan ekonomik yapısını düzenleyeceğini belirten Karaca, “CHP olarak 81 ili gezip, sorunlarını dinleyip bu sorunları raporlaştırıp parlementoya sunacağız. Milletin temsilcileri olarak bu bizim görevimiz. Bu sorunları Ankara’dan görmemiz mümkün değil. O yüzden bugün burada sizlerin bizlere sunduğunuz öneriler çok kıymetlidir. Bizim gayemiz ülkemizin bulunduğu kriz durumundan vatandaşa daha fazla yük olmadan bu krizi aşabilecek çözümler üretmektir. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiğim bir sözü var ‘Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar.’ Ülkemizde ki üretimin durması ne tür sorunlara yol açtığını görüyoruz. Bizler üretime dayalı bir ekonomiyle ancak kalkınabiliriz. Devletimizin üretimi tekrar canlandırabilmesi için tarımda ürün bazlı destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
"
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.