TARİHE IŞIK TUTACAK ‘RİZE DENİZCİLİK MÜZESİ’ RİZE DENİZ FENERİ TESİSLERİNDE AÇILDI

TARİHE IŞIK TUTACAK ‘RİZE DENİZCİLİK MÜZESİ’ RİZE DENİZ FENERİ TESİSLERİNDE AÇILDI

MÜZEDE GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE DENİZCİLİKTE KULLANILAN MATERYALLER SERGİLENECEK

HABER : HÜLYA UZUN ALOĞLU

Rize Belediyesi Tarafından Yapımı Tamamlanan Geçmişten Günümüze Denizcilik Müzesi Rize'de Açıldı. Müzede Yok Yok Sevgili İzleyenler. Ziyaretçiler Milli Mücadele Döneminde Rizeli Kaptanların Emeklerine Şahit Olacak. Müze Girişinde Rize’nin Eski Fotoğrafları Bilgisayar Teknolojisi İle Canlandırılarak 270 Derecelik Yansıtma İle Ziyaretçileri Karşılayacak. Öte Yandan Milli Savunma Eski Bakan Yardımcısı Rizeli Hasan Kemal Yardımcı Da Özel Koleksiyonunu Müzeye Hibe Etti. 

deniz-feneri11.jpg
Rize Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan tarihe ışık tutacak Karadeniz’de denizcilik anlamında sayılı müzeler arasında yer alacak Rize denizcilik kültür ve sanat müzesi açıldı.
Karadeniz balık türleri ve denizcilikte kullanılan materyallerin sergileneceği müzede ziyaretçiler milli mücadele döneminde Rizeli kaptanların emeklerine şahit olacak ve Rize’nin yetiştirdiği önemli denizcileri de tanıma fırsatı bulacak. Ayrıca Milli savunma eski bakan yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı da özel koleksiyonunu müzeye hibe etti. 
Boğaz Mahallesi Deniz Feneri Sosyal Tesisinde gerçekleştirilen açılış merasimine il protokolü, iş ve siyaset dünyasından çok sayıda ismin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Müzenin açılış konuşmasını Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yaptı.
Başkan Metin, özel koleksiyonunu müzeye hibe eden Hasan Kemal Yardımcı’ya teşekkür etti.
Rize Vali Vekili Murat Öztürk, denizle iç içe olan Rize’de bu tarz değerlerin artması temennisinde bulundu.
Açılışa katılan Ak Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, Rize’ye böylesine önemli bir değerin kazandırılmasında emeği geçen Başkan Rahmi Metin ve ekibine teşekkür etti.
Müzeye hibe ettiği eserleri ile deniz tarihini gelecek kuşaklara aktaran Milli savunma eski bakan yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, duygu ve düşüncelerini paylaştı.
Yardımcı, konuşmasında bir de müjde verdi. Deniz müzesinden sonra Ziraat çay bahçesinde çay müzesi yapılması için Çaykur ile görüşmeler yaptıklarını söyledi.
Müze girişinde Rize’nin eski fotoğrafları bilgisayar teknolojisi ile canlandırılarak 270 derecelik yansıtma ile ziyaretçileri karşılayacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.