Sütlüoğlu'ndan Destekleme Açıklaması

Sütlüoğlu'ndan Destekleme Açıklaması

Sütlüoğlu'ndan Çay Üreticisini Rahatlatan Açıklama

Son birkaç gündür özellikle sosyal medyada ve bazı yöresel haber sitelerinde yer alan ve çay müstahsilinin bugüne kadar almış olduğu yaş çay destekleme priminin yeni çıkmış olan bir kararname ile bu yıldan itibaren tekrar ödenmeyeceği haberi “Sonunda Bu Da Oldu” “Çay Müstahsiline Büyük Şok” başlıkları altında yayınlandı.

Doğal olarak tek geçim kaynağı çay olan binlerce müstahsil bu haber karşısında tedirgin olduğunu ifade etti. Acaba haber gerçek miydi? Hükümet çay müstahsilinin destekleme primini elinden gerçekten almış mıydı? İnternet sitelerindeki haber gerçeği ne kadar yansıtıyordu?

Bu soruların cevabını en yetkili ağız olan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu verdi. Sütlüoğlu yapmış olduğu açıklamada, çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, çayda destekleme priminin kaldırılmasının gündeme geldiğini; ancak genel müdürlük olarak gerekli bilgileri Bakanlar Kurulu’na verdiklerini ve Bakanlar Kurulu’nun da bugüne kadar çay üreticisine verilen yaş çay destekleme primlerinin bundan sonra da aynı şekilde ödenmesi yönünde karar verdiğini belirtti.

Bazı medya organlarının belirli aralıklarla bu şekilde gerçeği yansıtmayan, asılsız, yalan haberlerle Çaykur’u karalama politikası güttüklerini belirtirken “Böyle gazetecilik olmaz” ifadesinin kullanarak sert tepki gösterdi.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.