RTEÜ’nün Asya Üniversiteleri Arasındaki Başarısı

RTEÜ’nün Asya Üniversiteleri Arasındaki Başarısı

501+ sıraya yerleşerek, kıtalar bazında değerlendirilen sıralamada Asya’nın en iyi üniversiteleri listesine adını yazdırdı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Times Higher Education’ın (THE) 01.06.2022 tarihinde yayınladığı 2022 Asya Üniversiteleri Sıralamasında (THE Asia University Rankings 2022) 501+ sıraya yerleşerek, kıtalar bazında değerlendirilen sıralamada Asya’nın en iyi üniversiteleri listesine adını yazdırdı.

Dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education’ın yürüttüğü söz konusu bölgesel sıralamada bu yıl Türkiye’den 66 üniversite yer aldı. RTEÜ, sıralamaya giren Türk üniversiteleri arasında 29. sırada, devlet üniversiteleri arasında ise 18. sırada yer aldı. Listede 501+ bandında yer alan Türk Üniversiteleri harf sırasına göre sıralanmıştır.

1. ve 2. sırada Çin’den Tsinghua ve Peking Üniversiteleri var

31 farklı bölgeden toplam 616 üniversitenin sıralamaya dâhil edildiği Asya Bölgesinde yer alan iyi üniversiteler 2022 yılı listenin birinci ve ikinci sıraya bir önceki yıl olduğu gibi bu yıl da Tsinghua Üniversitesi ve Peking Üniversitesi ile Çin yerleşti. Söz konusu sıralamada Japonya ise 118 üniversite ile en çok temsil edilen ülke oldu.

Times Higher Education Asia University Rankings 2022 Sıralaması listesinin tamamı için:

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2022/regional-ranking#!/page/0/length/-1/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats

Times Higher Education Asia University Rankings 2021 Sıralama yöntem ve kriterleri hakkında detaylı bilgi için:

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/asia-university-rankings-2022-methodology?mc_cid=3a07371aa2&mc_eid=cbb2f3cec5

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.