RTEÜ'den Burs Fırsatı

RTEÜ'den Burs Fırsatı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı, yükseköğrenimini tamamlamak amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere başarı bursu imkânı sunuyor.

2013-2014 akademik yılından itibaren geçerli olacak olan başarı bursu fırsatı ile ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, öğrencilerin burslardan istifade edebilmeleri için gerekli olan şartları açıkladı.
Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, öğrencilerin hazırlık sınıfının süresi içerisinde başarılması, sınıf kaybı ve alttan dersin bulunmaması, genel akademik not ortalamasının 3,00’dan az olmaması gibi şartları yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Yılmaz,  her akademik yılda 9 ay boyunca ilk 5 tercihi içerisinde yer alan adaylardan yerleştirildikleri puan türünde ilk 4.000’e girenlere aylık 1.000 TL, ilk 5 tercihi içerisinde yer alan adaylardan yerleştirildikleri puan türünde ilk 10.000’e girenlere ise aylık 750 TL başarı bursu sunulacağını ifade etti.

rteuden-burs-firsati-2.jpg

1.000 TL. başarı bursu verilecek bölümleri; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, İlahiyat Fakültesi (Tüm Bölümler), Mühendislik Fakültesi (Makine Mühendisliği Bölümü), Eğitim Fakültesi (Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği Bölümleri), Fen Edebiyat Fakültesi (Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih Bölümleri) olarak sıralayan Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ, 750 TL’lik başarı bursu verilecek bölümleri ise; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi (Tüm Bölümler), Eğitim Fakültesi (İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümleri), Fen Edebiyat Fakültesi (Matematik, Biyoloji ve Kimya Bölümleri), Mühendislik Fakültesi (Jeoloji Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği Bölümleri.) şeklinde açıkladı.

Rektör Yılmaz, “Üniversitemiz Geliştirme Vakfı’nın öğrencilere sunmuş olduğu bu önemli burs fırsatı ile bizi tercih edecek olan başarılı öğrenciler, Üniversitemize değer katacaktır.” dedi.

rteuden-burs-firsati-1.jpg


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.