Rteü'den Bir başarı daha , Tübitak'tan bir destek daha aldı

RTEÜ’DEN BİR BAŞARI DAHA. “KAZAK TÜRKÇESİNDE VE TÜRKİYE TÜRKÇESİNDE TARIM TERİMLERİ” BAŞLIKLI PROJESİ TÜBİTAK 3005 - SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLERDE YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI

Rize Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Dili Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ümit Hunutlu ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı Arş. Gör. Seher Erenbaş Pehlivan tarafından yürütülen "Kazak Türkçesinde ve Türkiye Türkçesinde Tarım Terimleri" adlı proje, TÜBİTAK 3005 - Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje, Türkiye Türkçesinde ve Kazak Türkçesinde kullanılan ortak tarım terimlerinin fonetik, morfolojik ve semantik değişimlerini inceleyerek, ortak terimlerin kökenleri ve etimolojileri hakkında bilgi sunmayı amaçlıyor. Her iki lehçeden elde edilen verilerle tarım terminolojisindeki ortaklıklar belirlenecek.

Kültürel ve tarihsel birikimi yansıtan Karşılaştırmalı Tarım Terimleri Sözlüğü, projenin bir parçasını oluşturacak. Bu sözlük, Kazak Türkçesi ve Türkiye Türkçesindeki ortak terimleri tespit edip değerlendirerek, iki millet arasındaki kültürel ve tarihsel ortaklıkları ortaya koymayı hedefliyor.

Proje, dilbilim ve kültürel araştırmalara önemli bir katkı sunarak Türkçe dilinin zenginliğini ve kültürel bağlarını vurgulayacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.