RTEÜ'de Online Mezuniyet Töreni

RTEÜ'de Online Mezuniyet Töreni

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi 2019-2020 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl online olarak gerçekleştirildi.

Fakültenin bu yıl 19.sunu gerçekleştirdiği mezuniyet törenine; RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, bölüm başkanları, akademisyenler, dereceye giren öğrenciler ve mezun öğrenciler dijital ortamdan katıldı.

Törende Rektör Karaman, bir konuşma yaptı. Konuşmasına üniversitenin bölüm ve birimleri hakkında bilgiler vererek başlayan Karaman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin henüz on dört yıllık bir üniversite olmasına rağmen eğitim-öğretim ve araştırma geliştirme altyapısı, akademik kadro, eğitim kalitesi, kurumsallaşma gibi birçok alanda RTEÜ'den çok daha önce kurulmuş olan üniversiteleri geride bırakarak önemli başarılar elde ettiğini belirtti.

Üniversitenin akademik performans ve başarılarından da söz eden Karaman, “Akademik performans ve başarı açısından Üniversitemiz, yapılan değerlendirmelere göre 2000 yılından sonra kurulmuş ve değerlendirmeye alınan 95 üniversite arasında 11. Sırada; 2006 yılında beraber kurulduğumuz 15 üniversite arasında ise ikinci sırada bulunmaktadır.

Üniversitemiz, Times’ın 13 farklı performans göstergesine göre yaptığı Dünya Üniversiteleri sıralamasında ilk 1500 Üniversite arasına girme başarısı göstermiştir. Ülkemizden 43 üniversite bu listeye girebilmiştir.

Ayrıca Üniversitemiz 2019 yılında Türk Standartları Enstitüsünden İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldı. Sadece bir bölüm veya bir fakültede değil, Üniversitemizin tamamında bu belgeyi alma başarısı gösterdik. Ülkemizde üniversitenin tamamında bu belgeyi alma başarısı gösteren 20 civarında üniversite vardır.

2020 YKS sonuçlarına göre hem üniversitemizin tercih edilirlik oranı yükselmiştir (%96), hem de bölüm ve programlarımızın taban puanları yükselmiştir” dedi.

Törende genç mezunların heyecanlarını paylaşan Karaman, “Umarım Rize’de ve Üniversitemizde geçirdiğiniz yılları çok iyi değerlendirmişsinizdir. Çünkü bu ülkenin ve bu milletin sizlere ihtiyacı vardır. Üniversitemizde eğitim hayatınız boyunca elde ettiğiniz bilgileri sürekli güncelleyerek, sürekli daha ileriye taşıyarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefine katkı vermek mecburiyetindesiniz.” ifadelerini kullandı.

Karaman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencilerinin yeterli donanıma sahip, nitelikli bireyler olarak mezun olmalarından dolayı haklı gurur yaşadıklarını belirtti ve mezun olan tüm öğrencilere hayatlarında başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.