RTEÜ'de Öğrenci Kayıtları Başladı

RTEÜ'de Öğrenci Kayıtları Başladı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı öğrenci kayıtları başladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da yeni eğitim-öğretim döneminin heyecanı yaşanıyor.

Bir yandan başarıyla mezun olan öğrencilerinin gururunu yaşayan Üniversite, bir yandan da yükseköğrenimini tamamlamak amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini tercih eden öğrencilerini kucaklamanın sevincini yaşıyor. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Üniversitenin yüksek öğretim programlarına girmeye hak kazanan öğrenciler için kayıt işlemleri başladı.

2-6 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan işlemler sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması ve öğrencilerin sıkıntı çekmemesi amacıyla Üniversite Rektörlüğü tarafından ilgili tüm birimler harekete geçirildi. Farklı noktalarda kayıt masaları oluşturuldu. Yurdun dört bir yanından ilimize gelen öğrencilerin doğru şekilde bilgilendirilmesi için Rize Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde ön danışma büroları açıldı. Kayıt yerlerine rahatlıkla ulaşımın sağlanabilmesi amacıyla ücretsiz servis hizmeti sunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, öğrencilerin yemek ihtiyacını da karşıladı. Alanda ayrıca, öğrencilerin yurt imkânları hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olması için söz konusu alanda standlar açıldı.



Kayıt işlemleri Üniversitenin kampüs alanı içerisinde bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi binasında gerçekleştirildi. Kayıtların ilk gününe öğrenciler ve onlarla birlikte gelen velilerin büyük ilgisi oldu. Öğrencilerin heyecan ve mutluluğuna velileri de ortak oldu. İşlemlerin ilk gününde öğrenci kayıt sayısı yaklaşık 1500’e ulaştı.

Kayıt işlemlerini yerinde gören Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman, öğrencilerle sohbet ederek işlemler sırasında herhangi bir sıkıntı yaşayıp yaşamadıklarını sordu. Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “Üniversitemiz yeni eğitim-öğretim dönemine hazır. Öğrencilerimize başarılar dilerken akademik yılın da Üniversitemize, ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.



Kayıt işlemlerinin Cuma günü saat 17:00’a kadar devam edeceği açıklandı.







Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.