RTEÜ TIP FAKÜLTESİ GASTROENTEROLOJİ BİLİM DALI VE TÜRK GASTROENTEROLOJİ DERNEĞİ TARAFINDAN ORTAKLAŞA DÜZENLENEN “TGD OKULLARI RİZE AKADEMİSİ GELİŞİM: A’DAN Z’YE ENDOSKOPİK ULTRASONOGRAFİ” EĞİTİMİ BAŞLADI

RİZE'DE "A’DAN Z’YE ENDOSKOPİK ULTRASONOGRAFİ” ETKİNLİĞİ BAŞLADI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü, Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı ve Türk Gastroenteroloji Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “TGD Okulları Rize Akademisi Gelişim: A’dan Z’ye Endoskopik Ultrasonografi” eğitimi başladı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, hem eğitimle ilgili hem de Endoskopik Ultrasonografi cihazıyla ilgili bilgiler verdi.
Rektör Yılmaz, Türkiye’nin birçok ilinden alanında uzman Gastroenteroloji uzmanlarının Rize’de olmasının hastalar açısından önemine dikkat çekti.

İzmir dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji kliniğinden Prof. Dr. Müjde Soytürk, TGD Okulları ile ilgili bilgi verdi. 
Prof. Dr. Soytürk, konuşmasında Rize’den özgüyle söz etti.
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji bilim dalı Başkanı aynı zamanda Türk Gastroenteroloji Derneğinin ikinci başkanı Prof. Dr. Mehmet Cindoruk, amaçlarının bu eğitimi Anadolu’nun her tarafına yaymak olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Cindoruk da Rize ve Rizeliyi çok sevdi.
Yeterli eğitim ve tecrübe sonrasında endoskopik ultrasonografi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalında hastaların tetkik ve tedavisinde yerini alacak.
 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.