RTEÜ Beden Dili Teknikleri

RTEÜ Beden Dili Teknikleri

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Kulübü tarafından “Etkili Beden Dili ve Beden Dili Teknikleri - İmaj Yönetimi” başlıklı eğitim semineri düzenledi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde öğrencilere etkili beden dilinin incelikleri anlatıldı.

Seminerde ilk olarak Ekonomi Kulübü Başkanı Gökhan YILDIRIM söz aldı. Kulüp olarak amaçlarının üniversitede öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak olduğunu belirten Ekonomi Kulübü Başkanı Gökhan YILDIRIM: “Üniversitemizde yapılan eğitim seminerlerinin sonunda öğrenci arkadaşlarımızın alacakları eğitim sertifikası ile CV’leri daha geniş ve etkili olacak.” dedi.

Beden dilinin iletişime etkisi konusunda bilgiler veren CPA Eğitmeni Cüneyt METE, beden dilini anlamak için ilk olarak konuyu detaylı şekilde incelemek gerektiğini kaydetti. Konuşmasında örneklemelerde bulunan METE, “Karşınızdaki sizi dinliyor mu yoksa izliyor mu?” sorusunu katılımcılara yöneltti. Cüneyt METE, “Bu soruda, insanların sizi anlamadaki dış etkenlerin ne kadar etkili olduğu, yani beden dilinin sizin anlatımınıza katkısı sorgulanmaktadır. Bizim bu eğitim seminerinde anlatmak istediğimiz temel nokta da bu zaten.” şeklinde konuştu. İlk izlenimin 7 saniye ile 35 saniye arasında oluşup 1 dakika içerisinde de şekillendiğini hatırlatan METE: “Beden dili evrenseldir. Altı temel yüz ifadesi tüm toplumlarda aynıdır. Bunlar mutluluk, korku, kızgınlık, şaşkınlık, üzgünlük, tiksinti ifadeleridir. Bunlar tüm insanlar için hangi ırktan hangi dinden olursa olsun aynıdır.” ifadelerini kullandı.

Seminerin sonunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sekteri Mustafa ÇAKIR, konuşmacı Cüneyt METE' ye çeşitli hediyeler verdi.






Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.