RTB BAŞKANI MEHMET ERDOĞAN:  2023 YILI 1.SÜRGÜN ‘DE ÇAYKUR 195 BİN TON, ÖZEL SEKTÖR 250 BİN TON YAŞ ÇAY ALIMIYLA YAKLAŞIK 1. SÜRGÜN REKOLTESİ 445 BİN TON OLARAK GERÇEKLEŞTİ. ÇAY TABAN FİYATINDAN ALIMLAR DEVAM EDECEK DEDİ

RTB BAŞKANI MEHMET ERDOĞAN: 2023 YILI 1.SÜRGÜN ‘DE ÇAYKUR 195 BİN TON, ÖZEL SEKTÖR 250 BİN TON YAŞ ÇAY ALIMIYLA YAKLAŞIK 1. SÜRGÜN REKOLTESİ 445 BİN TON OLARAK GERÇEKLEŞTİ. ÇAY TABAN FİYATINDAN ALIMLAR DEVAM EDECEK DEDİ

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan 2023 yılı birinci sürgün yaş çay sezonu hakkında Borsa Meclis Toplantısı’nda değerlendirmelerde bulundu.

Çay Taban Fiyatından Alımlar Devam Edecek
Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan 2023 yılı birinci sürgün yaş çay sezonu hakkında Borsa Meclis Toplantısı’nda değerlendirmelerde bulundu.
2023 yılı birinici sürgün yaş çay sezonunda Çaykur 195 bin ton, özel sektör 250 bin ton yaş çay alımıyla yaklaşık birinci sürgün rekoltesi 445 bin ton olarak gerçekleşti. Geçmiş yıllara kıyasla yaş çay kalitesinin yüksek ve verimli bir sezon geçirdiğimizi söyleyebilirim. Tahminlerime göre bu sene sonu toplam çay rekoltesi 2022 yılının rekoltesine yakın çıkacaktır. Şunu da ifade etmeliyim ki pandemi öncesine göre %50 oranında yabancı işçi azaldı. Havaalanının ilimize kazanımlarını burada gördük. Yabancı işçiye çayını toplatmaktansa üretici kendi çayını kendi topladı. Tabi yabancı işçiye gidecek büyük miktar para ilimizde kaldı. Bu çok sevindirici bir gelişme oldu. Unutmayalım ki bizler kendi çayımızın tamamını toplayabilecek potansiyeldeyiz.

 Ayrıca yaklaşık 1 ay süren yaş çay alım sezonunda fiyat dalgalanması yaşanmadı. Müstahsillerimiz çayını satarken ve çay parasını alırken sorun yaşamadı. Özel sektör taban fiyat ve taban fiyat üzeri alımlar gerçekleştirdi. Şunu herkes bilsin ki bizler taban fiyattan alımlar için elimizden geleni yapacağız. Çay sektörü piyasasını bozan kişiler elbette çıkacaktır bunları ifşa etmekten çekinmeyeceğim. Bizler müstahsilinden sanayicisine kadar herkesin mutlu olduğu bir sistem kurmak istiyoruz. Bu sistemi bozmak isteyeninde karşısında durmaktan çekinmeyeceğim.
Göreve geldiğimiz günden itibaren hedefimiz yürüyen sürdürülebilir bir çay sektörü kazandırmaktır. Bu zamana kadar çok iyi adımlar attık. İlimize Çay İhtisas Borsası’nı Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi(ÇAYMER) ve Çay Çayşısı’nı kazandırdık.  İlimizin yegane ürünü çayın gelişimi için büyük hizmetler yaptık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Çayımıza ve Rizemize katma değer kazandıracağız.  
Mehmet Erdoğan 
Rize Ticaret Borsası Başkanı
Yönetim Kurulu Başkanı
 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.