Rize'nin Yeni Valisi İlk Kez Konuştu ! Rize Valisi Olmak Ayrı Bir Güzellik

Rize'nin Yeni Valisi İlk Kez Konuştu ! Rize Valisi Olmak Ayrı Bir Güzellik

Rize Valiliği'ne atanan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, ilk kez konuştu.

Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi kapsamında Rize Valiliği'ne atanan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı,  "Rize Valisi olmak ayrı bir güzellik. Sayın Başbakanımızın teveccüh gösterip bizi tercih etmesi, bize o sorumluğu vermesi, yükümüzü arttırmakla birlikte heyecanımızı, kendimize olan güvenle hizmet aşkımızı körüklemiş olacak" dedi.

Yazıcı, yaptığı açıklamada, mülki idare amiri olarak 22 yıldır bu mesleğin içinde olduğunu belirterek, bütün mülki idare amirlerinin mesleğe başladıkları gün vali olmayı hayal ettiğini söyledi.

Bunun bugün itibariyle gerçekleştiğini anlatan Yazıcı, "Gerçekten çok mutluyum. Rize Valisi olmak ayrı bir güzellik. Sayın Başbakanımızın teveccüh gösterip bizi tercih etmesi, bize o sorumluğu vermesi, yükümüzü arttırmakla birlikte heyecanımızı, kendimize olan güvenle hizmet aşkımızı körüklemiş olacak" şeklinde konuştu.

Bölgeyi tanıdığını, daha önce Artvin Ardanuç ve Giresun Çanakçı'da kaymakamlık yaptığını anlatan Yazıcı, 1997-1999 tarihlerinde Doğu Karadeniz'de 2,5 yıl çalışma imkanı bulduğunu kaydetti.

Yazıcı, Düzceli olduğunu dile getirerek, "Doğu Karadeniz kökenliyim. O kültüre yakınım. Kendimi hiç yabancı hissetmeyeceğim. Kendi evimde hissedeceğim. Bir an önce Rize'ye gidip görevime başlamak istiyorum. İnşallah kısa sürede Rize ile buluşacağız. Özellikle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde geçen 5 yıldan sonra, burada edindiğimiz tecrübe, bundan önceki meslek hayatında edindiğimiz tecrübelerle birleştirildiğinde, daha farklı, kentin birçok alanına hizmet eden, bir çok konusunu bilen, her tarafındaki, her köşesindeki insanlara elini uzatan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Rize'de de insanların bunu fark etmesini sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Rize Valisi olarak atanmasının ardından çok sayıda tanıdığının kendisini arayarak tebrik ettiğini belirten Yazıcı, 5 yıl boyunda görev yaptığı Kocaeli'ye hizmet etmenin ayrı bir onur olduğunu ifade etti


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.