Rizenin Nüfusu Kaç ? Tüik açıkladı

Rizenin Nüfusu Kaç ? Tüik açıkladı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU'NUN AÇIKLADIĞI ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ SONUÇLARI'NA GÖRE RİZE'NİN GENEL NÜFUSU 2022'YE GÖRE 6.490 ARTARAK 350.506'YA YÜKSELDİ

Rize'nin Nüfusu 2023 Yılında Artış Gösterdi: Kalkandere İlçesi En Fazla Artışı Yaşadı

Rize'nin 31 Aralık 2023 itibariyle nüfusu, bir önceki yıla göre 6 bin 490 kişi artarak 350 bin 506'ya yükseldi. Bu artışta Rize merkez ve Ardeşen ilçesi dışındaki tüm ilçelerin nüfusunda yaşanan artış etkili oldu. Ancak, Rize merkezi ve Ardeşen ilçesinde ise nüfus azalması gözlendi.

Rize merkezindeki nüfus 152 bin 56'dan 147 bin 996'ya gerilerken, Ardeşen ilçesinin nüfusu da 42 bin 572'den 42 bin 467'ye düştü. Öte yandan, kentteki nüfusu en fazla artan ilçe 2 bin 139 kişi artışla Kalkandere oldu. Kalkandere ilçesinin nüfusu, 12 bin 903'ten 15 bin 42'ye yükseldi.

Rize'deki nüfus artışı ve azalışıyla ilgili yapılan değerlendirmelerde, kent merkezi ve Ardeşen ilçesindeki azalmanın nedenleri üzerinde durulurken, Kalkandere ilçesindeki artışın ise göç ve doğal nüfus artışı gibi faktörlerden kaynaklandığı belirtildi.

Rize'nin genel nüfus durumu, ilin demografik yapısı ve yerel ekonomik koşullarıyla ilgili analizlerin devam ettiği ifade edildi. Nüfus hareketliliğinin kent ve ilçelerin sosyal, ekonomik ve altyapısal gereksinimlerini de etkilediği vurgulanırken, bu verilerin kent planlaması ve kaynak tahsisi gibi alanlarda önemli bir referans olduğu belirtildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.