Rizeli vatandaşlar Afad'a başvurarak ev veya arazileri heyelan riski varmı öğrenebilecek

Rizeli vatandaşlar Afad'a başvurarak ev veya arazileri heyelan riski varmı öğrenebilecek

RİZE'DE HEYELANLI SAHALAR İLE İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMANIN SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İSTEYENLERİN PARSEL BİLGİLERİ İLE BİRLİKTE RİZE İL AFET MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURARAK ARAZİLERİNİN BU SAHA İÇERİSİNDE KALIP KALMADIĞINI ÖĞRENEBİLDİĞİ BELİRTİLDİ

Rize'de heyelan riski taşıyan bölgelerle ilgili yapılan çalışmaların sonuçlarına dair bilgiler, Rize İl Afet Müdürlüğü tarafından açıklandı. Vatandaşların heyelanlı sahalarda bulunan arazileri hakkında bilgi alabilmek için parsel bilgileri ile birlikte başvuruda bulunabilecekleri belirtildi.

2021 yılında AFAD tarafından hazırlanan Rize İl Afet Risk Azaltma Planı kapsamında, heyelan riski taşıyan alanların belirlenmesi ve vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi hedefleniyor. Bu proje sayesinde, ev sahipleri ve çaylık arazi sahipleri, arazilerinin heyelan riski taşıyıp taşımadığını öğrenme imkanına sahip olacaklar.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Heyelan Çalışması, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayberk Kaya, bölgenin fiziki ve jeolojik şartları nedeniyle heyelanların sıkça görüldüğünü belirtti. Son 5 yılda heyelan vaka sayısında yaşanan iki kat artışa dikkat çeken Kaya, vatandaşların bu duruma karşı daha dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerektiğini ifade etti.

Özellikle heyelan potansiyeli taşıyan alanların çaylık arazilere dönüştürülmesinin, heyelan olaylarını tetikleyebileceğini vurgulayan Kaya, vatandaşlara su kanallarını açık tutma, ağaçlandırma ve evleri rehabilite etme gibi önlemler alması çağrısında bulundu.

Rize İl Afet Müdürlüğü, vatandaşların heyelan riski olan bölgelerdeki arazilerini öğrenmeleri için başvurularını beklerken, bilinçli hareket eden vatandaşların can ve mal kayıplarını en aza indirebileceği vurgulandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.