Rizeli kasaptan koronavirüse pankartlı önlem

Rizeli kasaptan koronavirüse pankartlı önlem

Rize’nin Güneysu İlçesinde bir kasap koronavirüsten korunmak adına kendine has önlemler aldı. Kasap dükkânının büyük bir kısmının şeffaf branda ile kapatan Mumin Yıldırım üzerlerine dikkat çekmesi için mesajlar yazdı.  

Güneysu ilçesinde esnaflık yapan kasap Mumin Yıldırım Koronavirüsten korunmak için tedbirlerini arttı. Önce dükkânını şeffaf branda ile kapatan Kasap Yıldırım ardından ise üzerlerine dövizler yapıştırdı.  Dövizlere  ‘ evde kal bir solunum cihazı almış olursun’’, ‘’Türkiye’de virüs kime bulaşacağını şaşırdı. Halk iki saatte virüsün DNA’sını değiştirdi. COVİD 19 COVİD20 oldu’’, ‘’Bu engel dün gelir kalkar. Önemli olan hepimizin sağlığı gönül koymayıp daha güzel günleri düşünelim ‘’ yazıları yazdı.  Dükkânına gelenlerin dikkatlerini çekmek adına yazılarına mizah katan Yıldırım amacına ulaştı. Gelen Müşteriler önce yazılara dikkat ediyor. 
 Amacının dikkat çekmek olduğunu söyleyen Kasap Mümin yıldırım, ‘’Pandemi başladıktan sonra bu tarzda yazılar yazdı. Epey iyi oldu vatandaşların ilgisini çekti.  Allaha Şükür hastalanmadan bugüne kadar geldi. Vatandaşlarında dikkatini çekmesi sonrası bize yetkilerden belediye olsun emniyet olsun kaymakamlık olsun teşekkür ettiler’’ dedi. 
İlk sokağa çıkma sonrası insanların bakkallara marketlere hücum etmesi üzerine de bir pankarta ‘’Türkiye’de virüs kime bulaşacağını şaşırdı. Halk iki saatte virüsün DNA’sını değiştirdi. COVİD 19 COVİD20 oldu’’ yazan kasap Yıldırım, ‘’Bu yazıyı ilk sokağa çıkma sonrası yazdım.  O kadar kargaşada bize hastalığı bulaştırması üzerine böyle mizahi bir yazı yazdım. Mutasyona uğrayan virüs adına da bir yazı yazacağını söyleyen kasap Yıldırım herkesin aşı olmasını olanlarında kendini en az 3 ay kontrol altında tutmasın gerektiğini söyleyerek bende aşı için sıramı bekliyorum dedi’’ dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.