Rizeli Arıcıları Ayılar İsyan Ettirdi

Rizeli Arıcıları Ayılar İsyan Ettirdi

Rize`nin İkizdere ilçesinde, bahar gelmesiyle kış uykusundan uyanmaya başlayan yabani boz ayılar arı kovanlarına zarar vermeye başladı.

İkizdere ilçesinin Şimşirli Köyünde İlyas Aksu’ya ait 20, Bahri Bir’e ait 5 olmak üzere bu köyde toplam 25 kovana zarar verdiği belirtilen Boz Ayılar hakkında alınan tedbirler etkili olmuyor.
 
Şimşirli köyünde Arıcılık yaparak geçimini sağlayan İlyas Aksu adlı arıcı arılığıma giren ayılar benim 20 kovanımı aynı mahalleden Bahri Bir’in 5 kovanını parçaladı. Ahşap arılığıma girdi. Verdiği zarar çok fazla. Bana yazık değilim. Benim zararımı kim karşılayacak. Ayıları öldürmek yasak ama bizim kovanlar bu arada gidiyor.24 saat arılarımın başında silahlı nöbet tutamam ki. Ayıları koruyanlar 20 kovanımın zararını ödesin. Ayıya sahip çıkan devletimiz vatandaşa ne zaman sahip çıkacak. Hakkımı arıyor ve zararımın karşılanmasını istiyorum. Bugün bahara çıkmış bir arı kovanı nereden bakarsanız 500 liradır.20 kovanda 10 bin lira zararım var. Ayı öldürmenin cezası maalesef 19 bin lira ama bize sahip çıkan yok’ dedi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.