Rize'de Yükselen palamut fiyatları yeniden düşüşe geçti

Rize'de Yükselen palamut fiyatları yeniden düşüşe geçti

KÖTÜ HAVA ŞARTLARININ ARTTIRDI PALAMUTUN TANE FİYATI YAĞMURUN DİNMESİ İLE DÜŞÜŞE GEÇTİ. PİYAYASAYA GİRİŞ FİYATI 3 ADETİ 100 TL OLAN PALAMUT, AVLANMANIN ZORLAŞMASI NEDENİYLE TANE FİYATI 150 TL’LERE KADAR ÇIKMIŞTI. BUGÜN İTİBARİYLE 100 TL'DEN SATILIYOR

Doğu Karadeniz’de geçtiğimiz hafta meydana gelen şiddetli yağışlar ve fırtına denizde avlanmayı da olumsuz etkiledi. Piyayasaya giriş fiyatı 3 adeti 100 TL olan palamut, avlanmanın zorlaşması nedeniyle tane fiyatı 150 TL’lere kadar çıkmıştı. Hava şartlarının mevsim normallerine dönmesi ile palamut fiyatı yeniden düşüşe geçti. Dün 120 TL’den satılan palamut bugün itibariyle 100 TL’yi gördü. Balıkçı esnafı palamutun kasım ayının sonlarına kadar bol olacağını ön görürken bolluğa göre fiyatların daha da düşmesi de söz konusu olacak.

rize-balik-1.jpeg
Balıkçı Murat Kurt, “Fiyatlar biraz düşüş yaptı. Palamutumuz bugün biraz daha bollaştı. 150-130 liradan tekrardan 100 liraya düşüş yaptı. Kiloluk olanlar 120 TL’dir. Bu balıklar Pazar-Ardeşen taraflarında avlanıyor. İnşallah bolluk devam eder. İnşallah bol olur da ucuza satarız. Kasım ayının sonuna kadar devam eder” şeklinde konuştu.

rize-balik-13.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.