Rize’de Yaşlı Kadına Devlet Sahip Çıktı

Rize’de Yaşlı Kadına Devlet Sahip Çıktı

İkizdere Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfının maddi yardımı İşkur elemanlarının işgücü katkısıyla çocuklarının maddiyatsızlıktan bakamadığı muhtaç kadın Balkız Çifte’nin evi onarıldı.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile İşkur elemanlarının eşgüdümlü çalışması ile Gündoğdu Mahallesindeki Balkız Çifte’nin(80) evi tamir edildi. Gündoğdu Mahallesinde eşinden kalan çok harabe ahşap evde yalnız oturan yaşlı kadının evi Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çalışan İŞKUR işçileri tarafından tamir edildi. Ahşap evin yağmur akıtan çatısı yenilendi. Daha sonra bir odası yaşlı kadının kış mevsimini geçirebileceği şekilde onarıldı, odanın içi lambri döşeme yapıldı.

Gündoğdu Mahallesi’nde yaşayan 80 yaşındaki Balkız Çifte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurması sonucu evin durumunu yerinde gören Kaymakam Abdil KOÇ keşfini yaptırarak 5 bin liralık inşaat malzemesi alarak tamir için İŞKUR işçilerine talimat verdi. Ev bir hafta içerisinde tamir edilerek yaşlı kadına teslim edildi.

Evin onarılması hakkında bir açıklama yapan Kaymakam Abdil KOÇ, “Yaşlı vatandaşımızın evi gerçekten kötü durumdaydı. Çatısı akıyordu ve kaldığı odanın soba deliği bile yoktu. Hızlı bir şekilde işe koyulduk ve 10 İŞKUR işçimiz vasıtasıyla evin çatısını ve bir odasını mutfağını, su tesisatını yeniledik. İşçiler sayesinde işçilik masraflarından kurtulduk. 5.000 TL tutarındaki inşaat malzemeleri için Vakfın imkânlarından yararlandık. Sonuçta bu paraya bir evin çatısını ve odasını yenileyip yeni soba ve kanepesiyle birlikte yaşlı teyzemize teslim ettik. Bu çalışmada yer alarak en az 5-6 bin kadar işçilik parasının devletin kasasında kalmasını sağlayan İŞKUR işçilerine de ayrıca teşekkür ederim” dedi.









Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.